Ограниченията, наложени на СПА и балнео хотелите – затворени ресторанти

...
Ограниченията, наложени на СПА и балнео хотелите – затворени ресторанти
Коментари Харесай

Хотелиери към министър Ангелов: Може ли един мъж да прави деца, ако е кастриран

 Ограниченията, наложени на СПА и балнео хотелите – затворени заведения за хранене и спа центрове, са неточност и засегнатост за нашия бранш и за нашите клиенти. Това е безапелационен зам. – ръководителят с сектор СПА и балнео туризъм на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и ръководител на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи Златко Златанов.

Ясно е, че при тези условия няма по какъв начин да предоставим първокласен артикул на нашите посетители и рискуваме да уроним престижа и имиджа си, изясни Златанов. Освен това работата на хотелите става безусловно противозаконна при неработещи заведения за хранене съгласно условията на Закона за туризма. Затова молим към здравния министър да издаде заповед с която или затваря изцяло хотелите за интервала на локдауна, с цел да получат бизнеса и заетите в тях обезщетения за насилственото прекъсване на работата им, или да подпише различен документ – с който позволява работата на заведения и спа центрове в хотелите.

Г-н Златанов се обръща и персонално към министър с молба да получи способен отговор на въпроса си от него като доктор:

“Може ли един мъж да прави деца, в случай че е скопен? НЕ нали?! “

" А по какъв начин да работят СПА хотелите без заведения за хранене, басейни, без СПА услугите си?! Това е невероятно, а и освен. Това е и незаконно ", акцентира Златанов.

Ситуацията, в която ни поставяте е същата в която бихте сложили лечебните заведения, в случай че оставите от тях да работи единствено рецепцията и стаите и да пандизите всички отделения, изяснява Златанов. И добавя, че доста от хотелиерите и ресторантьорите в тази обстановка ще се изкушат да не спазят ограниченията единствено и единствено да изкарат пари да си платят заплатите на висококвалифицирания личен състав (вкл и доста на брой готови медицински фрагменти в балнео и спа центровете), налог здания, такса боклук, топла вода (която се заплаща на декларирано количество) и още доста други данъци.

Зам. – ръководителят на БХРА напомни и че при досегашната работа на СПА хотелите и изобщо на местата за настаняване няма регистрирани огнища на ковид или болни туристи и съзнателно са спазвани всички предписани ограничения.

“Г-н Министър, апелирам Ви или тотално ни затворете или ни върнете заведенията за хранене и СПА центровете. Не се подигравайте с нас! И ние сме от майка раждани. А сме и доста. Дано сте ме разбрали вярно! ", акцентира Златанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР