Ограниченията на Израел върху хуманитарната помощ за ивицата Газа може

...
Ограниченията на Израел върху хуманитарната помощ за ивицата Газа може
Коментари Харесай

Израелските ограничения върху помощта за Газа може да са „военно престъпление“, предупреждава ООН

Ограниченията на Израел върху филантропичната помощ за линията Газа може да се равняват на „ военно закононарушение “, споделя ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Оценката във вторник последва публикуването на подсилен от Организация на обединените нации отчет, в който се споделя, че гладът е евентуално до май в обсадения палестински анклав с 2,3 милиона души, в случай че борбите в продължаващата повече от пет месеца война сред Израел и Хамас не бъдат доведени до доставките за край и помощ бързо се усилиха.

„ Степента на продължаващите ограничавания на Израел върху влизането на помощ в Газа, дружно с метода, по който той продължава да води военни дейности, може да се равнява на потреблението на глада като способ на война, което е военно закононарушение “, Организация на обединените нации Върховният комисар по правата на индивида Волкер Тюрк сподели.

Неговият представител, Джеръми Лорънс, сподели пред кореспонденти в Женева, че окончателното решение дали „ гладуването се употребява като оръжие за война “ ще бъде несъмнено от съда.

„ Страданиет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР