Ограничение в използването на мобилни телефони и смарт часовници е

...
Ограничение в използването на мобилни телефони и смарт часовници е
Коментари Харесай

Забраниха телефоните във варненско училище

Ограничение в потреблението на мобилни телефони и смарт часовници е въведено във варненското главно учебно заведение " Черноризец Храбър ". Забраната е в действие от края на февруари. Целта е учениците да са по-концентрирани върху образователния развой, а в междучасията да поддържат връзка повече посред се.

Преди да се пристъпи към забрната, въпросът е разискван на педагогичен съвет, след което е подложен и на родителска среща, на която учебното управление среща радушното отношение на майки и татковци, разкри пред Дарик шефът на " Черноризец Храбър " Даниела Пенкова.

Сутринта устройствата се заключват в шкафчета и се връщат на децата след края на образователните занятия.Първата седмица имаше напрежение. Това потвърждава, че има възпитаници, които са развили взаимозависимост от устройствата. Някои са пробваха да хитруват и да не си предват телефоните, показа още Пенкова.

Две седмици след въвеждане на мярката позитивните резултати са налице. В междучасията децата си приказват, смеят се, играят, разискват всякакви неща и са по-спокойни, означи учебният шеф.

В Закона за предучилищното и учебното обучение има възбрана учениците да употребяват мобилните си телефони, само че единствено по време на образователните часове. Проучване демонстрира, че смарт телефон имат към 85% от българските възпитаници, а почти 95 на 100 от тях имат профил в някоя от обществените мрежи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР