Ограничен достъп до терена на стадион „Шипка“ в Асеновград предизвика

...
Ограничен достъп до терена на стадион „Шипка“ в Асеновград предизвика
Коментари Харесай

Ограничен достъп до стадиона в Асеновград предизвика бурни реакции

Ограничен достъп до терена на стадион „ Шипка “ в Асеновград провокира бурни реакции в обществената мрежа от страна на жители, съобщи кореспондентът на .
Родители с дребни деца показаха недоволството си от обстоятелството, че не са позволени до игрището. „ Достъп имате единствено до трибуните. Това е стадион, който се употребява само от футболния клуб. На тревното покритие (дори и скапано) нямате изобщо никаква работа! “, изяснява консуматор. В отговор, оплакалата се от обстановката майка уточни, че на никое място не са сложени табели, оказващи възбраната.
Кореспондентът ни Наси Маркова се зае със задачата да разбере истината по проблема. Тя потърси отговор на въпроса дали действително е издадена възбрана за прилагане на тревното игрище на стадион „ Шипка “ в Асеновград за лица, които не са част от ФК „ Асеновец “.
„ По устав не е позволено. Това ни е единственият терен, на който можем да организираме обикновено спортно-тренировъчна активност. Тук се състоят и формалните ни мачове. Ако ние допуснем всеобщо жители да влизат на тревната повърхност просто би трябвало да заличим футбола от картата на Асеновград. “, разяснява президентът на ФК „ Асеновец-2005 “ Борислав Ангелов. Той уточни, че хора даже разхождат домашните си любимци на игрището на стадион „ Шипка “. „ Просто е належащо да има самодисциплина от страна на жителите. Все отново това е някакъв тип благосъстоятелност - било то обществена или общинска – те би трябвало да се преценяват “, безапелационен бе Ангелов.
Той акцентира, че за игри и занимания с децата хората могат да употребяват дребния терен, който се намира в горната част на стадиона, макар че мястото е в много неприятно положение. За хората, които тичат, спортуват и играят с децата си по пистата към тревния терен, няма ограничавания. На тази настилка само не е позволено да се карат колела. Същото мнение изрази и основният специалист по спорт и юношески действия към Община Асеновград Георги Златев. „ Стадионът не е място за разходка, а за подготовка и с цел да се състоят футболни срещи “, посочи той. Златев съобщи, че даже когато не се организира подготовка, също не е редно да се употребява, тъй като „ би трябвало да се пази “. „ Има паркове за разходка. Това оборудване би трябвало да се употребява единствено за тренировки и за футбол “,каза Георги Златев в отговор на недоволстващите.
Той уточни, че в миналото са били сложени табели, указващи възбраната, само че след време те са били откраднати. Стадионът е възложен за безплатно прилагане от Община Асеновград на ФК „ Асеновец-2005 “, който получава към 5 000 лв. годишно за поддръжката на обекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР