Ограничаването на консумацията на алкохол до едно или две питиета

...
Ограничаването на консумацията на алкохол до едно или две питиета
Коментари Харесай

Проучване: Употребата на алкохол увеличава риска от деменция

Ограничаването на потреблението на алкохол до едно или две напитки дневно понижава възможностите за развиване на деменция, съгласно южнокорейско изследване. Пиенето на повече от две питиета дневно усилва, сочи изследването, оповестено в списание JAMA Network Open.

Употребата на алкохол може също да бъде рисков фактор за развиването на рак на гърдата и други типове рак, а несъразмерната консумация може да способства за храносмилателни проблеми, сърдечни и чернодробни болести, хипертония, инсулт и слаба имунна система с течение на времето, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

Прекомерната приложимост на алкохол е причина и за развиването на Алцхаймер. 

Новото изследване изследва медицинските досиета на хора, обхванати от Корейската национална здравноосигурителна работа (NHIS), която дава безвъзмезден здравен обзор два пъти годишно на обезпечени южнокорейци на 40 и повече години. В допълнение към осъществяването на разнообразни проби, проверяващите попитаха за навиците на всеки човек за пиянство, пушене и извършения. Проучването преглежда данните, събрани през 2009 и 2011 година, и категоризира хората съгласно техните лични доклади за пиянство.

Средно мозъкът на хората на възраст сред 40 и 69 години, които пият халба бира или чаша вино дневно в продължение на един месец, се състарява повече от тези, които пият единствено половин бира, съгласно изследването.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР