Ограничаване движението за автомобили се извърши на улица "Васил Левски"

...
Ограничаване движението за автомобили се извърши на улица "Васил Левски"
Коментари Харесай

Обясниха защо са замервали чистотата на въздуха при спряно движение

Ограничаване придвижването за коли се извърши на улица "Васил Левски " в сектора сред булевардите "Дунав " и "България " в интервала от 11.00 до 13.00 часа през вчерашния ден. Там бе сложена мобилна станция за мониторинг на атмосферния въздух, благосъстоятелност на Министерство на околната среда и водите. Инициативата се организира в границите на Европейската седмица на подвижността взаимно с Община Пловдив и Регионална лаборатория - Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда и прибавиха:
Ограничаването на придвижването в претрупан сектор от градската среда се реализира за шеста поредна година в Пловдив със съдействието на КАТ. Наблюдават се кръстовища с дълъг престой на коли. Мобилната станция мери емисионното натоварване на атмосферния въздух със и без моторни транспортни средства в дадения сектор.
"Целта е да покажем каква смяна в качеството на въздуха има, когато е обикновено придвижването на моторни транспортни средства и когато се ограничи автомобилният трафик в дадена градска зона ", разяснява специалистът от дирекция "Екология и ръководство на отпадъците " в община Пловдив Елена Найденова. Според нея насърчаването на различни форми на напредване и екологичен обществен превоз са едни от главните ограничения, които могат сензитивно да подобрят качеството на въздуха в българските градове.
През 2015 година мобилна станция по време на Европейската седмица на подвижността бе позиционирана на кръстовището на "Баня Старинна ". Отчетено бе въздействието върху качеството на атмосферния въздух в региона от лимитираното придвижване на коли. На този ден оценената средноденонощна стойност на ФПЧ10 бе 38 mg/m3, което е под нормативно избраните 50 mg/m3 за средноденонощна норма. Мобилната станция на Министерство на околната среда и водите ще остане да мери качеството на атмосферния въздух в сектора сред булевардите "Дунав " и "България " до 21 септември 2017 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР