Оградата по границата ще се ремонтира без обществени поръчки. Това

...
Оградата по границата ще се ремонтира без обществени поръчки. Това
Коментари Харесай

Без обществени поръчки за граничната ограда

Оградата по границата ще се ремонтира без публични поръчки. Това взеха решение депутатите с окончателното гласоподаване на измененията в Закона за публичните поръчки, препоръчани от ГЕРБ и Обединените патриоти. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се съгласиха с претекстовете на вносителите, че по този начин ще се облекчи възобновяване на оградата след естествени бедствия, която е стратегически обект от голяма важност за националната сигурност.


От опозицията се усъмниха, че изваждането на граничната ограда от обсега на Закона за публичните поръчки се прави, с цел да няма бистрота при ремонтите ѝ. От болшинството се мотивираха, че оборудването минава през доста кръстосан терен и е мъчно предвидимо какво ще се случи да вземем за пример при един проливен дъжд, по тази причина измененията ще облекчат ремонтите.
Иван Иванов - народен представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България ": Това е законът на златната дупка, тъй като златната ограда ние днеска желаеме да я създадем златна дупка - да санираме съборената ограда с още пари, с които да прикрием една безобразна кражба. Христиан Митев - народен представител от ПГ " Обединени патриоти ": Тук се говореше за златна дупка. Златна дупка има единствено в причините срещу приемането на този закон. Колега Иванов, това, че вие имате такава изкривена визия, че всички работят по вашия метод, с далавери и с обири на държавни средства, това не се отнася за всички. Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи: Ние няма да подкрепим този текст, безусловно непотребен, който укрепва чувството в обществото, че към тази ограда не престават да се въртят нечисти каузи. Димитър Лазаров - народен представител от ПГ на ГЕРБ: Понеже стана въпрос за дупки, поглъщане на средства, аз не можах да схвана, да не би инцидентно да обсъждаме дупките в " Цанков камък ", потънаха едни милиарди. А може би сътрудниците се оглеждат и виждат Водното огледало на Кърджали, там за едни 90 млн. лв.? За тези дупки ли става въпрос или за изменение в Закона за публичните поръчки?
Промените бяха признати с 94 гласа " за ", 51 депутати гласоподаваха " срещу ", 8 се въздържаха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР