Оградата, която строителната компания НИКМИ издигна около спорен терен в

...
Оградата, която строителната компания НИКМИ издигна около спорен терен в
Коментари Харесай

Сагата със спорния небостъргач в „Стрелбище” продължава

Оградата, която строителната компания НИКМИ издигна към противоречив терен в столичния квартал „ Стрелбище” и загради пътя, ще остане. Това е окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС). Става дума за терен на строителя на ъгъла на булевардите „ Петко Тодоров” и „ България”, който компанията е придобила посредством заменка. Причината за правосъдното решение е, че Върховен административен съд не счита за задоволителни избраните от общината претекстове. Също по този начин съдът преценя, че няма значение, че в парцела има канализационен колектор и тръбопровод и с оградата е усложнен достъпът до тях. Върховен административен съд няма да гледа въпроса, касаещ сервитутите на енергийните обекти, които са ситуирани в парцела, като да вземем за пример кабел със 110 киловолта мощ на ЧЕЗ. Подмяната му през 2017 година беше най-мащабният план, който сдружението осъществя през предходната година.

Сагата със противоречивия парцел стигна кулминация през август 2017 година, когато притежателят на терена – НИКМИ, загради имота, през който минава и път и унищожи асфалта безусловно за няколко часа. Според компанията улицата е противозаконна, без значение, че се употребява като общинска инфраструктура от над 10 години.

Заповедта за унищожаване на оградата и възобновяване на улицата е издадена в средата на август предходната година от шефа на дирекция „ Общински строителен контрол” в средата на август 2017 година

От началото на настоящата година прокуратурата стартира дело като оспорва законността на заменката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР