Оградата е вече изградена и възникват въпроси с поддръжката, включително

...
Оградата е вече изградена и възникват въпроси с поддръжката, включително
Коментари Харесай

ГЕРБ към БСП: Законовите промени ще гарантират поддръжката на граничната ограда

Оградата е към този момент построена и пораждат въпроси с поддръжката, в това число и с възобновяване на вредите, когато има опит за навлизане на наша територия. Затова би следвало да се обезпечат поддръжката и ремонтите.Така ръководителят на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов изясни същността на препоръчаното изменение в Закона за публичните поръчки.

По-рано Българска социалистическа партия изиска ръководещите да изтеглят текста, който планува ремонтите и поддръжката на оградата по границата да бъдат освободени от общия режим на публични поръчки и да се вършат с директно договаряне.

Целта на допълнението, обясни Кирилов, е да се даде опция на най-близкостоящите държавни чиновници да реагират съответно и бързо за превъзмогване на пробив или пропуск при защитното оборудване по границата , както и да обезпечат поддръжката му. Досег а няма гаранционна отговорност при пробив, т. е. не може предходният реализатор да бъде зает с ремонт, посочи той.

Контролът върху поръчката първо е от бюджета, т.е. от този, който дава парите. Всички контролни органи ревизират активността на регионалните шефове, успокои ръководителят на правната комисия.
 Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов/БГНЕС, списък
Кирилов отхвърли връзка сред формираното досъдебно произвеждане от спецпрокуратурата за оградата и импортираната законодателна корекция.
Той и Цветан Цветанов са безапелационни, че о позицията употребява всеки миг да свърже такива събития и да направи внушения .

Ако такава корекция не бъде направена , Българска социалистическа партия ще каже, че оборудването е компрометирано и се забавя възпрепятстването на хора , които желаят да обхванат на територията на страната, защото общата процедура за публични поръчки лишава доста време, разяснява на собствен ред ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Цветанов напомни, че отпуснатите от Европейски Съюз 160 млн. евро на страната ни са за надграждане на защитния потенциал, включително слагане на видеонаблюдение, сензорни системи и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР