Огнян Кулишев вече бе избран за управител на ВиК –

...
Огнян Кулишев вече бе избран за управител на ВиК –
Коментари Харесай

Бетонираха шефа на ВиК – Пловдив, въпреки отчайващите финансови резултати

Огнян Кулишев към този момент бе определен за шеф на ВиК – Пловдив след извършен конкурс от „ Български ВиК – Холдинг ”.  До финала на състезанието бяха позволени още двама претенденти в лицето на Костадин Тотев и Йордан Чемишев.
Прочетете още
От Холдингът са класирали с най-висока оценка бизнес проекта на досегашния началник за ръководството на водното сдружение в Пловдив, което единствено по себе си е парадоксално.  Над две години Кулишев е отпред на ВиК – Пловдив, като финансовите му резултати са извънредно неприятни. Когато той пое сдружение, то бе на облага, а последните му доклади за 2022 година демонстрират сериозна загуба, като то към този момент е на алено.  На няколко пъти то даже бе застрашено да остане без електричество, което щеше да остави целия град без вода.

Цялостното ръководство на ВиК търпи непрекъснати рецензии, като те са придружени със кавги към публични поръчки.  Вече повече от година от сдружението не могат да проведат и процедура за закупуване на тръби и детайли, нужни за съществени инфраструктурни обекти в цялата Пловдивска област. Един от тях за Кукленско шосе, чието западно платно ще остане като лунен пейзаж най-малко още две години, защото от ВиК не съумяха да обезпечат тръби за него.  Асеновградското село Патриарх Евтимово пък с месеци стои разкопано поради закъснение на водното сдружение за полагането на тръби. Тъй като от ВиК нямат огромен контракт за тръби и детайли, те вършат десетки процедури до 50 000 лв. с непосредствено договаряне, които даже не са и забележими в профила на купувача.

 Към това би трябвало да прибавим и повреди, които стоят със седмици, а хиляди кубици питейна вода се изливат по улиците.

Не на последно място ВиК – Пловдив загуби делото за финансова промяна за Южния обходен колектор, което значи, че ще би трябвало да върне над 4 млн. лв. от личния си бюджет на ръководещия орган.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР