Огнян Дамянов, който е част от прокурорската колегия на ВСС

...
Огнян Дамянов, който е част от прокурорската колегия на ВСС
Коментари Харесай

Членове на ВСС се оплакаха от натиск от страна на Иван Гешев

Огнян Дамянов, който е част от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се оплака, че основният прокурор Иван Гешев е оказвал напън върху тях. Това стана ясно по време на пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), на който членовете на кадровия орган дебатират по отдръпването на първото предложение за предварително преустановяване на основния прокурор Иван Гешев.
 
Гергана Мутафова показа претекстовете като причина за отдръпване на първото предложение на членовете на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварително освобождение на основния прокурор. Те отдръпнали предлагането си поради мнението на наблюдаващия прокурор на атентата, че израелски специалист не е бил допускан. Дежурните прокурори не са попълвали и водели книга за позволени лица на местопроизшествието.
 
Израелският специалист не е повлиял за осъществяването на място процесуално следствени дейности. След разбор на фактическата конюнктура, че в хода на осъществената инспекция не са открити задоволително данни за изказванията за закононарушения по работа или срещу правораздаването на основния прокурор. Не се откриват задоволително данни за осъществено длъжностно закононарушение по работа, изясни Мутафова.
 
Не са налице нито от справедлива, нито от субективна страна закононарушения от общ темперамент. Несъществен е казусът по какъв начин израелският специалист се е появил до местопроизшествието на гърмежа против основния прокурор, станал на 1 май, изясни Мутафова.
 
Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че нито той, нито неговата отбрана не е уведомявана за доказателствата и по двете оферти за предварително освобождение на основния прокурор. " Аз не съм осведомен през вчерашния ден, незабавно да ми се връчат доказателства, незабавно основният секретар е призовал един куп сътрудници и на база на тази аргументация се прави това искане. Изводите за какво тези обстоятелства с какво и по какъв начин кореспондират е въпрос на разбор на всеки един правист. Държа всички доказателства, доказателствени претенции да бъдат качени на уеб страницата на Висш съдебен съвет ", настоя Гешев.
 
Той уточни, че откакто няма да има гласност по случая с гърмежа да бъде качено на уеб страницата на Висш съдебен съвет.
Гешев ще желае още всички доказателства без значение дали става въпрос за първото или второто искане за предварително освобождение на основния прокурор да се качва на страницата на Висш съдебен съвет. След резултата от гласуването, основният прокурор ще направи нови доказателствени претенции.
 
Правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че има подготвеност да свика независимо съвещание на Висш съдебен съвет, с цел да се обясни въпросът имало ли е напън върху членовете на прокурорската гилдия или не. Главният прокурор Иван Гешев не остана безгласен и съобщи, че по отношение на него също се оказва напън от всевъзможни органи.
 
Източник: News.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР