Огнище на птичи грип е установено в Старозагорска област. Заразата

...
Огнище на птичи грип е установено в Старозагорска област. Заразата
Коментари Харесай

Установиха огнище на птичи грип в Старозагорско

Огнище на птичи грип е открито в Старозагорска област. Заразата е доказана от лабораторни проучвания. Умъртвени са 3500 птици от плантация в село Православ, община Братя Даскалови, осведоми БНР.

Вирусът е открит в частна плантация за развъждане на патици-мюлари при проучванията по програмата за предварителна защита и профилактика на заразните заболявания. Птиците са унищожени в границите на четири часа, а фермата е обеззаразена, заяви началникът на отдел "Здравеопазване на животните " в Областната дирекция за сигурност на храните доктор Боян Папазов.

"Както и цялостно механично изчистване неотложно с заличаване на отпадните артикули вътре в животновъдния обект. В момента обектът ще почива прочут интервал, т.е. няма да бъде населван. Това е насилствена мярка. След това още веднъж ще бъде дезинфекциран. Ще бъдат взети спомагателни проби ", съобщи доктор Папазов.

Той заяви, че до ден се чакат и проучванията и от прилежаща на инфектираната плантация с 1200 патици, чийто притежател е алармирал за смяна в здравословното им положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР