Огненото кълбо, което пламна в небето над Папуа Нова Гвинея

...
Огненото кълбо, което пламна в небето над Папуа Нова Гвинея
Коментари Харесай

Разсекретиха информация за мистериозен звезден обект, взривил се над Земята през 2014 г.

Огненото кълбо, което пламна в небето над Папуа Нова Гвинея през 2014 година, в действителност е било бързо движещ се обект от друга звездна система съгласно скорошна записка, оповестена от Космическото командване на Съединени американски щати (USSC).

Обектът, дребен астероид с размери единствено 0.45 метра, се удря в земната атмосфера на 8 януари 2014 година, откакто пътува през Космоса с повече от 210 000 км/ч – скорост, която надалеч надвишава междинната скорост на метеори, които обикалят в границите на Слънчевата система, съгласно изследване на обекта от 2019 година, оповестено в база данни arXiv.

Това изследване от 2019 година твърди, че скоростта на дребния метеор, дружно с траекторията на неговата орбита потвърждават с 99% сигурност че обектът е произтекъл надалеч оттатък нашата Слънчева система – евентуално „ от дълбоката сърцевина на планетарна система или звезда в мъгливост от галактиката Млечен път “, пишат създателите. Но макар високата си меродавност публикацията на екипа в никакъв случай не е била рецензирана или оповестена в научно списание, защото някои от данните, нужни за инспекция на техните калкулации, се смятат за класифицирани от държавното управление на Съединени американски щати.

Сега учените от USSC публично потвърдиха констатациите на екипа. В документ от 1 март и споделен в Twitter на 6 април генерал-лейтенант Джон Е. Шоу, заместник-командир на USSC, написа, че анализът на огненото кълбо от 2019 година е „ задоволително прецизен, с цел да удостовери междузвездна траектория “.

Това удостоверение със задна дата прави метеора от 2014 година първия междузвезден обект, открит в миналото в нашата слънчева система, се прибавя в коментара. Откриването на обекта предхожда с три години откриването на Оумуамуа – към този момент фамозен обект с форма на пура, който също се движи прекомерно бързо, с цел да е зародил в нашата Слънчева система – с три години съгласно меморандума на USSC. За разлика от метеора от 2014 година „ Оумуамуа е открит надалеч от Земята и към този момент се движи със скорост от Слънчевата система “, съгласно NASA.

Амир Сирадж, научен астрофизик от Харвардския университет и водещ създател на публикацията от 2019 година, споделя за Vice, че към момента има намерение да разгласява истинското изследване, тъй че научната общественост да може да продължи оттова, откъдето той и сътрудниците му са спрели. Тъй като астероидът се е запалил над южната част на Тихия океан, допустимо е части от обекта да са паднали във водата и от този момент да са се сгушили на морското дъно, прибавя той.

Въпреки че локализирането на тези останки от междузвездни парчета може да е съвсем невъзможна задача, Сирадж споделя, че към този момент се съветва с специалисти по отношение на опцията за образуване на експедиция за тяхното възобновяване.

„ Възможността за приемане на първото парче междузвезден материал е задоволително вълнуваща, с цел да ревизирате това доста задълбочено и да разговаряте с всички международни специалисти по океански експедиции за възобновяване на астероиди “, твърди Сирадж пред Vice.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР