Огнено кълбо, видяно в небето над Папуа Нова Гвинея през

...
Огнено кълбо, видяно в небето над Папуа Нова Гвинея през
Коментари Харесай

USSC разсекрети данни за междузвезден обект, който експлодира над Земята през 2014 г.

Огнено кълбо, забелязано в небето над Папуа Нова Гвинея през 2014 година, в действителност било бързо движещ се обект от друга звездна система. Такива данни неотдавна бяха разкрити от галактическото командване на Съединени американски щати (USSC) в меморандум.

Today at ’s, deputy commander Lt. Gen. John Shaw participated in a panel on???? alongside leaders from,, and.????
— U.S. Space Command (@US_SpaceCom)

Обектът се оказа дребен метеор с размери единствено 0,45 м. Той влезнал в земната атмосфера на 8 януари 2014 година, откакто пътувал из космоса със скорост от над 210 000 км/ч.

Според изследване, оповестено в базата данни за препринт arXiv през 2019 година, скоростта на този обект надалеч надвишава междинната скорост на метеорите, обикалящи към Слънчевата система.

Това проучване твърди, че придвижването на метеора, както и траекторията на неговата орбита, с 99% възможност демонстрират, че обектът произлиза надалеч отвън нашата Слънчева система - може би е пристигнал " от дълбините на планетарната система или от звезда в дебелата част на диска на Млечния галактичен път ". Тази публикация обаче в никакъв случай не е била рецензирана или оповестена в научно списание. Сега данните, разкрити от държавното управление на Съединени американски щати, потвърдиха изчисленията на учените.

В записка от 1 март заместник-командирът на USSC генерал-лейтенант Джон Е. Шоу написа, че анализът на произхода на огненото кълбо от 2019 година е „ задоволително прецизен, с цел да удостовери междузвездна траектория “.

Това прави метеорът от 2014 година евентуално първият междузвезден обект, открит в нашата слънчева система. Това значи, че се е случило 3 години по-рано от откриването на " Oumuamua ", обект с форма на пура, който към този момент напуща Слънчевата система.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР