Огненият ад, сполетял Старосел вчера, трогна хиляди българи в страната

...
Огненият ад, сполетял Старосел вчера, трогна хиляди българи в страната
Коментари Харесай

Огненият ад в Старосел трогна България, стотици искат да дар...

Огненият пъкъл, сполетял Старосел през вчерашния ден, трогна хиляди българи в страната и чужбина. Десетки позвънявания получил кметът на селото Матея Гудев с въпрос за номера на набирателна сметка, на която да дарят суми за възобновяване на изгорелите къщи и подкрепяне на притежателите им.



В момента обществени чиновници от Хисаря обикалят засегнатите адреси. Те разказват потърпевшите, които най-вероятно ще получат еднократна обществена помощ.



Хората би трябвало да имат единствено един дом, който е потърпевш при пожара.



Междувременно дежурствата на пожарната, доброволци и водоноски от Пловдив не престават на място. Екип на " Марица " видя по какъв начин към момента къщи тлеят.



" Изкарахме сложна нощ. Не сме мигнали от боязън да не пламнат още веднъж къщите ", описа Петър Вълчев. Той изясни по какъв начин за секунди щял да изгуби в огъня съселянина си Ненко Дойчев. " Тръгнахме да къртим вратите на огромните къщи, които горяха, с цел да влезе пожарна по-бързо и да пресечем пътя на огъня. От жегата обаче Ненко падна с кирката и щеше да се задуши, в случай че не бях го измъкнал на открито ", описа Вълчев.



Той изясни, че нощес към 22 ч. още веднъж се възпламенила къща и повикали пожарна.



фотоси: Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР