Огненият ад, който сполетя ямболското село Воден, беше отразен от

...
Огненият ад, който сполетя ямболското село Воден, беше отразен от
Коментари Харесай

За пожара във Воден от първо лице: Хората не бяха предупредени за бедствието, което идваше

Огненият пъкъл, който сполетя ямболското село Воден, беше отразен от публицистите на Българска национална телевизия Иван Янев и Десислава Петкова. Иван Янев описа от първо лице по какъв начин безусловно е влезнал с пожарникарите в огнената буря, с цел да стигне до селото и е видял с очите си, че хората там не са предизвестени за бедствието, което идва.

" Към момента обстановката е спокойна. Пожарът е съвсем овладян. Има вътрешни огнища, които пушат и смущават локалните поданици, само че това не са рискови пушеци, тъй като те са вътре в огнището. Въпреки всичко, огнеборците се притесняват, че температурите са доста високи, вятърът е мощен и нищо не е изключено да се случи ", сподели Иван Янев в предаването " Говори в този момент ".



" Аз се озовах във Воден на третият ден от пожара, откакто си потеглих от пожара в Стара Загора, който беше сподавен. Аз, познавайки Странджа, Сакар и отразявайки пожари близо 20 години, знам какъв брой е комплициран и сложен терен за работа и знам, че там пожарите са рискови заради повода, че са доста високи температурите в тази част от България, безводието е огромно и постоянно там стават рискови пожари. Когато отидох в сряда на обяд, пожарът беше на 2-3 км от селото и вървеше в сухи треви. Със земеделска техника направиха просеки и съумяха да вкарат пожара в дере. На място имаше горски, пожарникари и доброволци. Излезе обаче доста мощен вятър, трансферира през пътя и влезе в селото. Наложи се да минем през целия пожар, минахме през сектор от към 300-400 метра, в който нямаше никаква видимост, от двете страни пушеше. Както пожарникарите рискуваха техния живот, по този начин рискувахме и ние и когато стигнахме селото видяхме, че хората сами са почнали да се изтеглят и никой не ги предизвести. Когато влязоха пожарните, те не пуснаха сирените, че идва злополучие. Хората, виждайки пожара от три дни се бяха самоевакуирали ", изясни още журналистът.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР