Огнен ад, жертви и десетки ранени в съседна Румъния след

...
Огнен ад, жертви и десетки ранени в съседна Румъния след
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV от мястото на трагедията в Румъния: Няма опасност от трета експлозия

Огнен пъкъл, жертви и десетки ранени в прилежаща Румъния след гърмежи в газстанция. 58 души пострадаха след случая, а двама починаха. Няма риск от трета детонация. Периметърът е стеснен, като се позволяват единствено пожарни и полицейски екипи.

„ Предприети са всички дейности, с цел да потушим и последните огнища, които пламнаха в 7 близки постройки “, изясни Ису Дамбовица от Службата за изключителни обстановки.

Двама души починаха, а 56 пострадаха при мощни детонации на бензиностанция

Властите са евакуирали към три хиляди души от региона.

„ Пострадалите в по-тежко положение са настанени тук. Активирахме европейския механизъм за гражданска отбрана. Прехвърляме четирима от пациентите в лечебни заведения в Италия и Белгия “, уточни министър председателят на Румъния Марчел Чолаку.

„ Мисля, че знам по какъв начин е почнал пожарът. Момчетата, чиновниците направиха разчистване на газовите резервоари, парата се подвигна във въздуха. Голям облак избухна и изхвърли всичко на 150 метра. Част от отломките отидоха в другите къщи, други в полето. За благополучие жена ми е жива в болничното заведение, има изгаряния от втория гърмеж “, уточни Константи Гаврилеску, свидетел на детонацията.

Двама от ранените при случая са в лечебни заведения в Брюксел, а петима - в Австрия и Германия

На ексклузивен брифинг българските управляващи оповестиха, че страната ни показва подготвеност да окаже помощ на 17 пациенти с тежки изгаряния.

„ Една от най-тежките контузии е тази при изгаряне. Болките са неописуеми. Много е висока смъртността при над 50% изгаряне. Рядко оцеляват тези хора, само че даже при 70% изгаряния е имало случаи на оцеляване “, уточни министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР