Огнеборци гасят пожар в житен блок в с. Сини вир,

...
Огнеборци гасят пожар в житен блок в с. Сини вир,
Коментари Харесай

Огнеборци гасят огромен пожар в житен блок в Шуменско

Огнеборци гасят пожар в житен блок в с. Сини вир, Шуменско, разпрострял се на огромна повърхност, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. Оттам прецизираха, че на място са изпратени четири екипа на пожарната - два от Каолиново, един от Шумен и един от Нови пазар.

От пресцентъра на полицията в регионалния град означават, че с „ настъпването на пожароопасния сезон и идната жътвена акция и за недопускане възникването на пожари и нанасяне вреди на горски територии и аграрни земи, РДПБЗН- Шумен припомня, че всички юридически и физически лица, притежатели и ползватели на аграрни земи следва да съблюдават разпоредбите и нормите на пожарната сигурност при осъществяване на действия в земеделските земи “. При определяне на нарушавания на условията за пожарна сигурност се постановат наказания на отговорните лица по Закона за Министерство на вътрешните работи. Глобата е в размер от 200 до 2000 лв.. Всеки, забелязал пожар, неотложно би трябвало да подаде сигнал на телефон 112, напомнят от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Във всички стопанства на Североизточното държавно дружество са подхванати дейности за предотвратяването на пожари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо 72 пожара са регистрирани в горите на Североизточна България през 2022 година Екипите на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Шумен са ликвидирали 959 пожара през 2022 година, при 657 през миналата година. Увеличението на пожарите с 46 % се дължи на забележителното засушаване, вследствие на високите температури и неналичието на превалявания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР