Оглеждат цистерна в изнесено заседание по делото Хитрино. Прокуратура и

...
Оглеждат цистерна в изнесено заседание по делото Хитрино. Прокуратура и
Коментари Харесай

Оглеждат цистерна в изнесено заседание по делото Хитрино

Оглеждат цистерна в изнесено съвещание по делото Хитрино . Прокуратура и обвинени са разгледали части и пробойната, причина за приключването на пропилен и печката провокирала гърмежа , оповестява Българска национална телевизия.

" Механизмът за настъпване на събитието е подобен, какъвто е разказан, източникът на запалване е в печката . Както сами видяхте, тучовете са изхвърчали ", разяснява пред Българска национална телевизия юристът на частните обвинители Петра Свиленова.

 Допълнителна експертиза по делото Хитрино изиска съда
Допълнителна експертиза по делото Хитрино изиска съда

Преценяват къде е станала детонацията

Извършено е ново премерване на пробива, който е с 83 сантиметра диаметър. Част от стоманата се е извила във вътрешността от удара и е формирана дъга с дължина 35 сантиметра. Печката е без горни нагревателни плочи и е дърпана с въжета , с цел да я извадят от затрупалите я камъни и тухли, като част от тях са открити в нея.

Адвокатът на машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков разяснява, че са зародили спомагателни въпроси . " Не беше допустимо да зададем, тъй като разполагахме единствено с фотоалбумите, които в елементи не демонстрират неща, които нас ни интересуват по тази причина беше нужно да го проведем авансово, а не в края, за да можем да се подготвим за задаване на въпроси към движимостите лица ", добави юрист Ивайло Йорданов.

 Шефът на
Шефът на " Булмаркет " даде показания по делото за Хитрино

Станков е безапелационен, че скоростта не е предизвикала случая

Припомняме, 7 души починаха в нещастието в Хитрино от 10 декември 2016 година . Разрушени бяха къщи, а гърмежът заличи улици . В Хитрино беше оповестено бедствено състояние , а в цялата страна 12 декември беше ден на народен печал за жертвите от нещастието.

На 25 октомври 2017 година окръжната прокуратура в Шумен внесе в съда обвинителен акт против двамата машинисти, управлявали влака, който дерайлира на 10 декември 2016 година на гара Хитрино .

Двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков бяха упрекнати, че са управлявали влака в нарушаване на разпоредбите.

Делото против двамата машинисти стартира на 15 януари 2018 г . по съкратената процедура. Двамата не се признаха за отговорни. Първоначалната версия за злополуката в Хитрино беше висока скорост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР