Огънят в старческия дом в провадийското село Рояк, където загинаха

...
Огънят в старческия дом в провадийското село Рояк, където загинаха
Коментари Харесай

Огънят в старческия дом тръгнал от покрива, собственичката не знае колко персонал е имало

Огънят в старческия дом в провадийското село Рояк, където починаха девет души, е тръгнал от покривната структура. Най-вероятно повода е късо съединяване. Пламъците бързо са се популяризирали до подпокривното пространство, което се оказало съдбовно. Пушекът навлязъл и на долния, трети етаж, и 9-имата души са се задушили.

Както към този момент съобщихме, сигналът е подаден малко преди 18 часа довечера. Веднага на място са изпратени пет пожарни и избавителни екипи. Извършена е евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Пожарът е премахнат.

„ Пострадалите са отделени в един ъгъл на двора - за тях се грижат личният състав на дома и хора от общината. Бърза помощ удостовери, че девет индивида са починали”, заяви в ефира на NOVA шефът на пожарната във Варна Тихомир Тотев.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев изясни, че общо жителите на дома “Топъл дом” са били 58. „ В момента ще извозим 49. Няма хора, които да се нуждаят от настаняване в болница. Местните лекари и екипи на Спешна помощ ни помагат”, добави той.

От пожарната пък изключиха версията за тенденциозен палеж. „ Районът е отцепен, на следващия ден сутринта ще бъде осъществен повсеместен оглед на местопроизшествието”, изясни Атанас Михов.



Собственичката на дома Милена Мазурик не можа да отговори какъв брой личен състав е имало в дома сега на пожара, нито на какъв брой години на жертвите. Пред медиите тя съобщи, че нищо не знаела. От 2 месеца била шеф. Не знае и дали са правени образователни паники.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР