Огънят в Австралия вече изпепели площ по-голяма от територията на

...
Огънят в Австралия вече изпепели площ по-голяма от територията на
Коментари Харесай

Мащабна дарителска кампания за бедстващата Австралия

Огънят в Австралия към този момент изпепели повърхност по-голяма от територията на Белгия. В разследване - Канбера към този момент публично е градът с най-лошо качество на въздуха в света, а пушек от пожарите освети в оранжево небето над Оукланд, Нова Зеландия - на 2000 км от Австралия. В обществените мрежи се популяризират разтърсващи фотоси като вик за съпричастност и поддръжка на огромните дарителски акции.

Най-малко 24 са към този момент жертвите на опустошителните пожари в Австралия. Последната седмица беше изключително тежка. Този уикенд столицата Канбера е градът с най-лошо качество на въздуха в света, а пушек от пожарите освети в оранжево небето над Оукланд, Нова Зеландия - на 2000 км от австралийския континент. Докато обширни региони земя и гори биват изпепелени и умират животни, учените оповестяват за тревожни естествени феномени.

В австралийския огнен пъкъл, където фронтове на пожари трансформират посоките си и се смесват, разгаряни от вятъра, огнеборците са най-уязвими. Докато избавят хора, постоянно самите те попадат в огнен капан. Този екип съумява да се измъкне като по знамение в пожарната си кола.

Изпитанията в разгара на бедствието включват и сложни решения.
Трой Даули, капитан от пожарна команда: Избираме къщи, които можем да спасим. Избираш борбата си, влизаш в нея и се надяваш да я спечелиш.
Най-продължителните пожари в историята на Австралия основават такава жега, че се получават неповторими метеорологични системи. Тези облаци, наречени пирокумулонимбус, са тип гръмотевични облаци, основани от изгорелите газове в атмосферата.

Смята се, че в огъня са починали половин милиард животни - домашни любимци, добитък и диви жители на континента. Драматичните вести и фрагменти провокираха огромна дарителска акция. Световни звезди оферират поддръжка за бедстващата Австралия. Никол Кидман и певицата Пинк дадоха обещание да дарят по половин милион $ на пожарникарите, които водят борби на първа линия. Сред донорите са Ръсел Кроу, австралийски артисти и тенисисти. Актрисата Селест Барбър направи специфична страница, с която към този момент са събрани над 20 000 австралийски $. Тя се популяризира от други звезди. Освен за огнеборците се подаряват средства и за спасителите на животни.
 Бедствието в Австралия (Снимки) Бедствието в Австралия (Снимки)
От септември до момента пожарите в Австралия лишиха живота на над 20 души. Изпепелените площи са близо 5 милиона хектара, а унищожените домове - 1500. Обс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР