Офшорната компания Black Sea Property PLC обяви, че е подписала

...
Офшорната компания Black Sea Property PLC обяви, че е подписала
Коментари Харесай

Продадоха Гранд хотел Варна за 28 млн. евро

Офшорната компания Black Sea Property PLC разгласи, че е подписала съглашение за придобиване на 98.27% от " Гранд Хотел Варна “ АД – сдружението притежател на едноименния хотел в морската столица. Цената на договорката е 28 милиона евро (близо 55 млн. лв). Регистрираната в английския остров Ман офшорна компания е притежател и на къмпинг " Градина “, съобщава economic.bg.

Сделката, която се чака да бъде приключена до 30 октомври, има за цел да ускори вложенията на Black Sea Property PLC в хотелиерството, се споделя в декларация на компанията до Лондонската фондова борса.

" Гранд Хотел Варна “ е едноличен притежател на локалната компания " ГХВ-Долфинс “ ЕАД, която ръководи три хотела. Сделката включва и портфейл на съвместен фонд.

Имуществените активи на целевата компания се правят оценка на 19 милиона евро, а портфейлът на взаимния фонд се прави оценка на 12 милиона евро. При подписването на контракта Black Sea Property е платил депозит от 1.6 милиона евро.

Офшорната компания възнамерява да употребява приходите от портфейла на взаимния фонд за възобновяване на хотелите, трансформирайки ги в целогодишни уреди, които са в сходство със стратегическите цели и съществуващите активи, се споделя в известието.

“Ние имаме вяра, че хотелите на " ГХВ-Долфинс “ могат да бъдат дейно актуализирани и трансформирани във висококачествени първокласни планове, които ще покачат цената за акционерите “, сподели ръководителят на Black Sea Property Саймън Хъд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР