Офроуд в река Велека, дрифтове във водата и за капак

...
Офроуд в река Велека, дрифтове във водата и за капак
Коментари Харесай

"Еко" туристи дрифтят с джипове в река Велека, а после... ВИДЕО

Офроуд в река Велека, дрифтове във водата и за похлупак разпален за развлечение автомобил в естествен парк. Това оставя след себе си група от „ еко туристи “, които са си спретнали уикенд в Странджа.

Групата пристигнала с високопроходими коли в естествения парк и небрежно окупирала част от брега на Велека в региона на Тракийския лагер. „ Не слязоха от джиповете. Минаваха освен по пътя, рязаха дърва, палиха огън “, описа пред Gramofona.com Владимир Димитров от „ Зелена Странджа “.



Районът е част от естествения парк и тук бивакуването и влизането с коли не става без особено позволение. Като се има поради обаче по какъв начин са се държали туристите, то най-вероятно те са били незаконно в гората.

„ В сряда ще мина в този регион, в случай че нищо не е почистено и изгорелият автомобил е към момента там, ще подам сигнал до всички институции “, безапелационен е Димитров. Той е съумял да снима регистрационните номера на всички участници в странното развлечение от петък и събота.



Екологът признава, че сходен вид „ туризъм “ се среща все по-често в Странджа.

„ Всяка година става все по-зле. По поречието на Младежка към този момент има даже и противозаконни лагери с огнища, изляти от бетон. Влиза се с колите в реката, преднамерено въртят гуми там. Просто унищожават всичко “, не скри разочарованието си Димитров.



Междувременно стана ясно, че Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас е провел неотложно инспекция по случая. Местността, в която е сниман клипът, попада в територия със отбрана по Закона за предпазените територии и по Закона за биологичното многообразие, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

От екоинспекцията прецизират, че „ Тракийски лагер “ се намира в рамките на естествен парк „ Странджа “, само че попада и в две предпазени зони от мрежата НАТУРА 2000, по Директивата за местообитанията и по Директивата за птиците.

Резултатите от инспекцията ще бъдат известни по-късно през днешния ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР