Оформят се 3 групи в този парламент. Едната е на

...
Оформят се 3 групи в този парламент. Едната е на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Реална алтернатива в този парламент може да бъде единствено БСП

„ Оформят се 3 групи в този парламент. Едната е на ръководещото болшинство, което е една безпринципна коалиция, която вътре си няма доверие и несъмнено ще носи доста неточности след себе си и отчаяние за своите гласоподаватели. Втората група е крайната десница в лицето на „ Възраждане ”, които от ден дневно стават все по-крайни, нездравословни и непотребни. На всичко това една действителна опция може да бъде само Българска социалистическа партия, която остана поредна във всичките тези години на политическа турбуленция и несъгласия и в нито един миг не предадохме нито нашите гласоподаватели, нито нашите политики и правила. ” Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Денят стартира ” на Българска национална телевизия.
Според него в този момент се основава действителна опция Българска социалистическа партия да построи една лява, проевропейска и патриотична опция като единствената лява партия в Народното събрание.
„ На мен не ми е ясно какво ще гласуваме през днешния ден – програмата на ПП-ДБ, която ГЕРБ споделиха, че е за развлечение или 10-те точки на Мария Габриел, които бяха написани като че ли от изкуствен интелект ”, разяснява Вигенин и уточни, че  това е една от аргументите за огромното съмнение в самия старт на това държавно управление, тъй като е останало усещането, че всичките диалози са били не към стратегия, а по какъв начин да се съберат нужния брой депутати, тъй че да има държавно управление.
„ Направени са 11 промени в първичния състав на държавно управление на ПП-ДБ, което е още един сигнал, че договарянията с ГЕРБ са довели до основни промени. И това, което ПП-ДБ се пробва да продаде, че това е кабинет на ПП-ДБ единствено с поддръжката на ГЕРБ, не наподобява безапелационно ”, обърна внимание социалистът.
По думите на Кристиан Вигенин към момента не е ясно какви са предложенията за конституционна промяна и изрази песимизъм към правенето на огромни конституционни промени в този парламент.
„ Движение за права и свободи бяха единствените, към които ГЕРБ и ПП-ДБ се обърнаха за съвещания за бъдеща конституционна промяна и от тази среща те излязоха очевидно удовлетворени ”, уточни заместник-председателят на Народното събрание.
По отношение на направени промени в законодателството, обвързвано със правосъдната власт, Вигенин разяснява, че до момента в който част от тях са били нужни, друга част са били направени по-скоро с оглед личността на настоящия основен прокурор, с цел да се улесни неговото освобождение. Те не са били институционално добре премислени и могат да основат проблеми в работата на предстоящ основен прокурор, който съзнателно си извършва отговорностите.
„ Възраждане ” по-скоро експлоатират позитивното отношение на част от българите към Русия, до момента в който при нас този въпрос в никакъв случай не е употребен за политически цели ”, акцентира Кристиан Вигенин. Той открои доста разлики сред социалистите и партията на Костадинов, като почитание към институциите и парламентарната народна власт, социално-икономическата политика и по-умерен метод във връзка с Еврозоната.
„ Имам възприятието, че главните политики на „ Възраждане ” са основани на опълчването Изток-Запад, което минава границите на рационалното. По отношение на Украйна имаме някакви допирни точки, само че даже и тук се злоупотребява, тъй като да вземем за пример те опорочиха шествието за мир, в което и наши членове се включиха, замеряйки постройката на Европейската комисия с алена багра. Ние осъждаме всевъзможни такива дейности – и против здания, и против монументи, тъй като не това е методът ”, сподели още Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР