Официалното завръщане на Жоан Лапорта като нов президент на Барселона,

...
Официалното завръщане на Жоан Лапорта като нов президент на Барселона,
Коментари Харесай

Последният проблем за Лапорта преди встъпването му в длъжност

Официалното завръщане на Жоан Лапорта като нов президент на Барселона, откакто завоюва изборите на 7 март, към момента виси във въздуха, написа "Мундо Депортиво ".

Босът на каталунците, който оглавяваше Барса сред 2003 и 2010 година се пробва да съживи съглашението с компанията по възобновима сила Audax. Към момента двете страни договарят и се пробват да стигнат до съглашение. Времето е разкош, защото на следващия ден е последният ден, в който Лапорта може да заеме поста.

Ла Лига първи би трябвало да валидират гаранцията от 124,6 милиона евро, което се равнява на 15% от клубния бюджет.

Лапорта и Хосе Елиас, притежателят на гореспоменатия тръст, си стиснаха ръцете при започване на предишния уикенд компанията да отпусне сума близка до 70 милиона евро, откакто новият ръб на „ блаугранас “ може да отдели едвам 50 милиона. В подмяна Елиас е изискал надзор над мениджмънта в клуба, по-специално в икономическия бранш и плана „ Еспай Барса “.

Все отново съглашение обаче не е реализирано, тъй като не се е стигнало до съгласие какво ще ръководи икономическия вицепрезидент Едуард Ромеу, който ще пристигна от Audax, сътрудник е на Барса и има нужния стаж, с цел да е в борда на шефовете.

Преговорите са пропаднали през вчерашния ден, макар че е имало изчакващ диалог, който не се е състоял нощес, а тази заран. Успоредно с това, откакто през вчерашния ден Лапорта е опитал да притегли други компании и капиталисти, това може да помогне в противопоставяне на кандидатурата.

Като резултат от отсрочения диалог на Лапорта с Audax от през вчерашния ден за през днешния ден, договарянията сред страните са се разплели, макар че към момента няма дефинитивно съглашение, само че към момента се прави опит да си свидлив ръцете. Те би трябвало да решат казуса с валидацията на банка „ Сабадел “ и гаранцията с парите (клубът натиска компанията да отдели повече средства – най-малко 75 милиона), както и отговорностите на Едуард Ромеу на „ Камп Ноу “.

Ако всичко протече сполучливо сред Лапорта и Елиас, което би трябвало да бъде утвърдено от банката, Ла Лига ще бъде осведомена, с цел да удостовери договорката. Това е належащо изискване за Лапорта да заеме длъжността президент. Вчера щабът на 58-годишния каталунец е бил планувал той да встъпи в служба на следващия ден в 16:00 часа локално време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР