Официалното откриване на кампанията за парламентарните избори на БСП за

...
Официалното откриване на кампанията за парламентарните избори на БСП за
Коментари Харесай

БСП представи идеите си за лечение на болната държава

Официалното разкриване на акцията за парламентарните избори на " Българска социалистическа партия за България " бе направено от столична изложба, в която при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения се събраха водачите на листи от левицата. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия и лидер в Ямбол и Пловдив Кристиан Вигенин откри събитието. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова се включи с видеообръщение от вкъщи си, защото е под карантина поради КОВИД-19. И двамата започнаха обръщенията си със специфична признателност към българските лекари, които празнуват празника си на Деня на св. Иван Рилски.

Може би, без да сме я търсили, има мощна символика, че откриваме акцията си през днешния ден - страната болна, обществото ни е болно и някой би трябвало да се заеме с лекуването, съобщи Вигенин. Той означи, че през последните години доста шарлатани са опитали на гърба на хората, и предвижда, че в идващите седмици ще чуем доста лъжемесии, ще забележим доста захаросани портрети от плакатите и ще има захаросани приказки от медиите. " Българска социалистическа партия е тук, с цел да приказва иситината, да покаже пътя напред. Поемаме отговорност за осъществяването на ясна стратегия за първите 100 дни на ръководство, с цел да предложим сигурност, правдивост, стабилизация на страната, бързо икономическо възвръщаме. Искаме да убедим българските жители, че могат да разчитат на опита, на силата, на смелостта и на честността на Българска социалистическа партия ", увери зам.-председателят на социалистите.

" Днес всяко българско семейство се тревожи по какъв начин ще посрещне зимата, по какъв начин ще си заплати сметките, дали някой негов непосредствен няма да се разболее. Ние разбираме тези паники и знаем, че нашата отговорност е да дадем решение на проблемите ", съобщи Нинова. Като най-голяма задача тя уточни, че партията би трябвало да даде непоклатимост на България, сигурност на фамилиите и предвидимост на бизнеса.

Председателят на Българска социалистическа партия подчертава на няколко точки от проекта - да се понижи Данък добавена стойност от 20% на 9% на енергоносителите, на главните храни; да се разшири броят на енергийно слабите фамилии и размерът на помощите, които да им се дадат; да се реализира национално единодушие, което да подсигурява вероятност, че ще има нова нуклеарна мощ, която да даде сигурност и непоклатимост в бъдеще.

" Имаме и своите средносрочна и дълготрайна визия по какъв начин да се развива България. Да стартираме от смяна в законодателството - опазването на здравето да не бъде търговия. Образованието, с изключение на количество, да натрупа и качествено познание, и образование за нашите деца. Българската земя и земеделие да хранят българския народ. Нашата дълготрайна цел е здрав и просветен народ, който има работа и живее почтено с високи приходи, живее в чиста и просперираща България. Имаме доста явен проект по какъв начин да стане това ", заключи Нинова. Тя увери, че " Българска социалистическа партия за България " ще бъде дирек на непоклатимост, сигурност и предвидимост в идващия парламент.

Нинова прикани всички партийни водачи да бъдат държавници, които милеят за добруването на народа, а не просто партийци, залегнали в борбите за един, два или повече гласове. Изправени сме пред невиждани рецесии и в този момент ще проличи кой е виновен, кой е диалогичен, кой е умен и рационален, с цел да преведем страната през тежките месеци, които предстоят, уточни тя.

" Столетия обратно сме били изправени пред десетки рецесии - и по-леки, и по-тежки, и постоянно сме се справяли. Защото сме народ от умни, способни хора, искащи да дадат всичко от себе си за България. Знам, че и в този момент ще се оправим. Не губете вяра ", обърна се тя към сънародниците. За другарите си Нинова сподели, че са мощни и единни, покрай хората.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР