Официално властите повърдиха, че вариантът Омикрон на коронавируса вече е

...
Официално властите повърдиха, че вариантът Омикрон на коронавируса вече е
Коментари Харесай

Потвърдено: 12 случая на Омикрон са открити у нас


Официално управляващите повърдиха, че разновидността Омикрон на ковид към този момент е в България. Открити до момента са общо 12 позитивни проби, разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

11 от инфектираните са от София, един е от Софийска област. Има хора от всевъзможни възрастови групи, в това число и дете сред 10 и 15 години. Всички са добре, карат го леко - на домашно лекуване са. 9 са мъже, 3 са дами. 7 са без имунизация, 3 са с цялостна имунизационна скица, само че преди повече от 9 месеца, един е с „ Янсен “. От имунизираните никой не е с бустерна доза, стана ясно още от думите на Кунчев.

Засега се знае, че единствено един от инфектираните с новия вид, се е завърнал от чужбина. Преди два дни е дошъл от Англия. За останалите няма данни да са пътували отвън страната.

Доц. Кунчев чака по-бързо разпространяване на Омикрон до степен да стане преобладаващ вид, като не изключи налагането на нови ограничения. Всичко може да се чака, всичко зависи от обстановката, която следим непрестанно, разяснява той.

Това, с което не можем да създадем компромис, и няма да се съгласим макар натиска, макар желанието на разнообразни хора, в това число сдружения, производители, туризъм е, че не може да създадем компромис със здравето на хората и с това да сложим на колене здравната система и тя да не може да си извърши отговорностите “, безапелационен бе основният държавен здравен контрольор.

Общият растеж на заболеваемостта в България за последната седмица е 50%. В алената зона на заболеваемост от COVID-19 са Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Плевен, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Силистра, Русе.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР