Официално регистрираните случаи на морбили в страната са 792, като

...
Официално регистрираните случаи на морбили в страната са 792, като
Коментари Харесай

Болните от морбили надхвърлят 800

Официално записаните случаи на морбили в страната са 792, като в границите на деня ще бъде премината бариерата от 800 случая, разгласи в сряда пред БНР шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

“Днес ще бъде прекрачена психическата преграда от 800 случая, което си е много. 156 от случаите са в област Благоевград. Към вчерашния ден в София град и крайните квартали на столицата случаите са 272. Това огнище се оказва най-голямото сега. 260 са случаите в Самоков и Ихтиман, като има наклонност за понижаване. Това, което плаши от вчерашните данни, са 76-77 случая в област Кюстендил, в района на град Дупница. Някои от Регионалните здравни инспекции в страната взеха съответни ограничения “, сподели Кантарджиев.

Той акцентира, че ограничения против епидемията се взимат преди да настъпи такава, а по-късно всичко е спешен PR.

Той добави, че интензивно би трябвало да се търсят децата до 8-годишна възраст, които по някаква причина не са имунизирани за морбили, рубеола и паротит.

Изследваните серуми в Националната референтна лаборатория на над 30 заболели от морбили деца са посочили, че децата нямат антитела против тези болести, макар че е написано, че имат сложена ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР