Официално признаване на Йерусалим за столица на Израел от САЩ

...
Официално признаване на Йерусалим за столица на Израел от САЩ
Коментари Харесай

ООП: Признаването на Йерусалим за столица на Израел ще бъде „целувката на смъртта“ за мирния процес

Официално признание на Йерусалим за столица на Израел от Съединени американски щати би било " целувката на гибелта " за решението за две страни в израелско-палестинския спор. Това предизвести основният представител на Организацията за избавление на Палестина във Вашингтон Хусам Зомлот в изявление за Ройтерс.
" Ако сходно решение бъде взето, ще има пагубни последствия ", предизвести Зомлот.

" Това в реалност би било целувката на гибелта за решението за две страни, тъй като Йерусалим е в самата основа на решението за две страни ", сподели той.

Високопоставен представител съобщи пред организацията предходната седмица, че президентът Доналд Тръмп евентуално ще направи изказване по проблема в сряда, макар че съветникът му Джаред Къшнър разясни, че американският водач към момента не е взел извънредно решение.

Ако сходно решение бъде взето, това ще докара до спиране на дългогодишна американска политика и ще провокира принуждение в Близкия изток.

По-рано през днешния ден медии оповестиха, че Тръмп е отсрочил дълго чаканото решение за това къде да се намира американското посолство в Израел - в Тел Авив или в Йерусалим.

" Ако решението за две страни получи финален гибелен удар, главната реакция от нас ще бъде стратегическа и политическа, тъй като ние няма да участваме в празен развой ", предизвести Зомлот.

Той акцентира, че медиаторската роля на Съединени американски щати ще бъде торпилирана, в случай че Тръмп разгласи Йерусалим за столица на Израел.

Йордания, Арабската лига и Турция също предизвестиха за пагубни последствия, в случай че Вашингтон вземе сходно решение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР