Официално потвърденият брой на загиналите при железопътната катастрофа в Гърция

...
Официално потвърденият брой на загиналите при железопътната катастрофа в Гърция
Коментари Харесай

Още 56 души са в неизвестност след жп катастрофата в Гърция

Официално доказаният брой на починалите при железопътната злополука в Гърция набъбна до 57 късно в четвъртък вечерта, като 56 пасажери към момента са в неопределеност съгласно последното известие на гръцката противопожарна работа, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Спасителните интервенции към момента не престават при сложни условия, като в този момент фокусът е върху третия вагон, който е съвсем изцяло преобърнат. Усилията бяха подкрепени и от екскаватор.

Междувременно прокурорът от Върховния съд Исидорос Догиакос прикани проверяващия прокурор от Лариса да разшири издирването си във всички направления , с цел да разпознава виновните за смъртоносния железопътен конфликт в Централна Гърция.

Той акцентира, че задачата на следствието на събитията, довели до конфликта на пътническия трен, пътуващ от Атина за Солун, с товарен трен, приближаващ в противоположна посока, е да се открият всички отговорни .

" Които и да са те, към каквото и да принадлежат, откъдето и да са, каквото и да съставляват ", сподели Догиакос, сигнализирайки, че следствията ще се съсредоточат и върху пропуски в системите за сигурност, назначението на некомпетентен шеф на гара на такава основна позиция и други.
 57 са към този момент жертвите в ЖП злополуката в Гърция
57 са към този момент жертвите в ЖП злополуката в Гърция

Тридневен печал бе разгласен в страната

Също в четвъртък началникът на гарата в Лариса, който е на 59 години и който беше задържан в сряда, получи период до събота да приготви отбраната си.

В четвъртък той беше упрекнат от следовател в рисково транспортно нарушаване, което заради породените смъртни случаи се смята за углавно закононарушение, сподели юристът му пред публицисти пред съда.

Очаква се против него да бъдат повдигнати и обвинявания за ликвидиране по несъобразителност, телесна щета по несъобразителност и рискови дейности с транспортни средства.

" На човешко равнище той е унищожен. Той разсъждава върху случилото се и не може да понесе тежестта на случилото се. Той поема отговорността, която носи ", сподели юристът му. " Но е значимо да не пропуснем гората поради дърветата. И тук има " гора " от отговорности ", добави той.

" Вярвам, че правораздаването ще си свърши работата доста добре. "
 Човешка неточност предизвикала ЖП злополуката в Гърция Обновена
Човешка неточност предизвикала ЖП злополуката в Гърция

Министърът на превоза подаде оставка, а началникът на гарата е задържан и го заплашват от 10 години до пожизнен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР