Официално писмо до ЦИК на държавната фирма Информационно обслужване“, която

...
Официално писмо до ЦИК на държавната фирма Информационно обслужване“, която
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: „Информационно обслужване“ потвърждава пред ЦИК, че в секциите с хартиени бюлетини избирателната активност е два пъти по-висока

Официално писмо до ЦИК на държавната компания „ Информационно обслужване “, която бе определена от от изборната комисия да брои резултатите от изборите на 4 октомври, срутва митовете на поборниците на „ мадуровките “ от Политическа партия и Демократична България, научи Breaking.bg.

В него държавното сдружение удостоверява изводите за изборната интензивност, за последните избори. От „ Информационно обслужване “ регистрират, че в секциите, където се гласоподава с хартиена бюлетина, изборната интензивност е два пъти по-висока.  Според техните данни в секциите единствено с машинно гласоподаване интензивността е 35%, а в тези с хартия, под 300 гласоподаватели, е 57%.

Според специалисти силовото налагане на гласоподаване единствено с машини напролет на м.г. е отблъснало над 600 000 гласоподаватели, които не са отишли до урните. Това се удостоверява и от формалните данни на ЦИК за последните четири избора за Народно заседание.

На изборите през април 2021 година интензивността бе 50,4%  и то в интервал на пандемия от ковид. Само няколко месеца по-късно, през юли, внезапно изборната интензивност спадна на 42%, през ноември месец беше 40% и през октомври 2022 година на 39%.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР