Официално писмо до медиите разпространиха Общински съвет Дупница и кметът

...
Официално писмо до медиите разпространиха Общински съвет Дупница и кметът
Коментари Харесай

Дупница издига барикади! Обявиха протест на Е 79, искат оставките на министър Шишков и председателя на КЕВР Ив. Иванов

Официално писмо до медиите разпространиха Общински съвет Дупница и кметът на града Методи Чимев. В него те приканват жителите на община Дупница на митинг на основен път Е-79 против неуредиците във водния бранш и настояването на Дупница за излизане от ВиК асоциацията. Публикуваме писмото без интервенция:

Ето какви гласи то:

Уважаеми съграждани,
Повече от две години Дупница е жертва на непълната и неефективна законодателна уредба във водният бранш. Непълнотите и пропуските й не разрешават общината ни да получи европейско финансиране, с което да подмени по този начин нужните ни водопроводи и канали. Тази неефективност касае освен нас, а общо шест области в Република България.
Същевременно общината ни е подложена на невиждан напън за консолидиране в общ воден оператор. Използват се всевъзможни похвати и напън, ръководени и координирани от Министерство на регионалното развитие в съучастничество с КЕВР и голям брой други държавни органи. Целта е ВиК – Дупница да бъде доведено до банкрут и да бъдем принудени да приемем „ Кюстендилска вода “ЕАД. Без гаранции за възстановяване на качеството на услугата, без гаранции за действителни и съответни вложения, само че с нарастване на цената от 162%.
Кмета на общината и общинският съвет организираха десетки срещи и съвещания във всевъзможни формати. Многократно поставяхме нашите визии и оферти. Дупница желае дейности и решения за водният бранш, а не неразбираеми обещания за бъдещи изгоди без съответни и написани задължения.
За страдание всички наши претенции са оставени без резултат. Затова Кмета на общината и Общински съвет Дупница афишират говност за протестни дейности със следните претенции:

-МРРБ да утвърди излизане на община Дупница от Асоциация по ВиК – Кюстендил
-КЕВР да прегледа и утвърди бизнес – проекта на ВиК – Дупница

Ако тези претенции не бъдат утвърдени, ще пристъпим към сигнален митинг, който ще се състои на 26. 05. 2023г. от 13, 00 до 14, 00ч на основен път Е79 в зоната на Дупнишките барикади, с искане за оставка на Иван Шишков – Министър на регоналното развиване и благоустройството и оставка на Иван Иванов – Председател на Комисията за енергийно и водно контролиране.
Призоваваме всички дупничани да поддържат митинга! Нека обединени да защитим нашите ползи и да спрем самозабравилите се държавни служители!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР