Официално Николай Калайджиев вписа за трети път името на България

...
Официално Николай Калайджиев вписа за трети път името на България
Коментари Харесай

Трети световен рекорд на пилота Николай Калайджиев бе признат за Гинес

" Официално Николай Калайджиев вписа за трети път името на България и българската авиация в международните върхове за върхови авиационни достижения ",, заяви Десислава Пингелова от компанията Land BG в Габрово, мениджъри на екипа на водача.

Световният връх на Николай Калайджиев е за " най-вече поредни 360-градусови завои без спиране в един полет с ултралек аероплан ". Рекордът е подложен на 18 юни на летище Лесново, България. При условие за 400 броя за пет часа, Николай Калайджиев е извършил 888 безупречни виража за четири часа и 31 минути .

" Беше огромно предизвикателство да превърнем това премеждие в част от гордите страници за историята на българската авиация. Положихме доста старания, имахме доста натоварени с работа и страсти месеци, само че крайният резултат ни въодушевява и дава сила за доста повече. България има своите водачи от международна класа , България е записана в историята на международните върхове на авиацията за трети път и продължаваме напред, тъй като силата на българския дух няма предел. Дължим огромна признателност за поддръжката на Министерството на превоза в лицето на министър Георги Гвоздейков, Министерството на нововъведенията и министър Милена Стойчева, Министерството на стопанската система и министър Богдан Богданов, както и на Асоциацията на българската авиационна промишленост, представяна от господин Тодор Иванджиков ", показаха от екипа на водача.

" Мечтите ни се трансфораха в триумф с помощта на тях и на спонсорите ни, както и с неуморната работа и силата на всеки един от екипа ни. Общата ни цел е една - поддръжка на младите български авиационни гении, възобновление на българската авиация до международно равнище и развиване на авиационната промишленост в България. Започваме подготовката си за идващият връх , защото това са поредност от стъпки, които би трябвало дружно да извървим, с цел да стигна до Космоса. Отново с името и в името на България ", сподели Николай Калайджиев, на който идната цел е да стане идващия български космонавт.

Капитан Николай Калайджиев и летецът Иво Табаков направиха полет с лек аероплан, по време на който

През октомври 2022 година българският водач Николай Калайджиев усъвършенства международен връх на " Гинес " на летището в габровското село Драгановци. Световният връх е за " най-вече излитания и кацания с осъществяване на полет по кръга и набор на височина 1000 фута (305 метра) по отношение на терена и кацане преди или в зона от 20 метра с ултралек аероплан за един час ".

Калайджиев слага и международен връх на FAI (Международната федерация по аеронавтика) със аероплан с оптималната излетна маса от 300 до 500 кг, през 2021 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР