Официално лятото свърши, но ние не се отказваме да ни

...
Официално лятото свърши, но ние не се отказваме да ни
Коментари Харесай

Много кино и графити: Виж най-яките събития, на които отиваме през есента

Официално лятото свърши, само че ние не се отхвърляме да ни е готино и през есента. Ето за какво избрахме три арт събития, на които наложително те съветваме да отидеш през идващите хладни месеци:

Насимо „ The Supper “ 14 изкушения / 21 септември

Станислав Трифонов – Насимо е най-известният ни графити актьор и това по никакъв начин не е инцидентно. Той е безспорен занаятчия на боите, четките, спрейовете и туша и ни скрива шапките всякога с огромни и изумителни творби. Сега ще може да се порадваме на седмата му независима галерия – „ The Supper “ 14 изкушения. В изложба „ Нирвана “, на 21-ви септември от 19:00 ч. ще забележим 14 + 1 произведения, музика от именития Иван Шопов, а SuperS4upen от режисьорското място ще ни покаже своята дива интерпретация на „ Вечерята “. Нямаме самообладание!

Виж още: Цялата драма към Don’t Worry Darling: Най-скандалната кино премиера тази есен!

Cinelibri – Преоткритото време / 8-30 октомври

Международният кино-литературен фестивал Cinelibri ни чака от 8 до 30 октомври, а  мотото на тазгодишното издание „ Преоткритото време “ отбелязва 100 години от гибелта на Марсел Пруст. Ще има доста литературни представяния, четения, събития и естествено прожекции на супер ленти. Фестивалът се открива с дълго чакания и първи антиутопичен филм, юридически в миналото у нас – дебютът в пълнометражното кино на световноизвестния аниматор Теодор Ушев „ φ1.618 “. Празничната гала по откриването е на 8 октомври, от 19:00 ч. в зала 1 на НДК.

Виж още: Мерилин Монро, само че от AliExpress: Цветелина Янева брои хиляди за клип, покри се с диаманти

Киномания / 17 ноември – 4 декември

Киномания е най-големият кино фестивал у нас и за 35 години от съществуването си се наложи като чакано събитие. Селекцията е извънредно прецизна и ни предлага горещи заглавия от международните кинофестивали, най-хубавото, най-интересното и най-провокативното, създадено през годината, златни класики, детско кино, кулинарни и музикални филми, автобиографични и документални прожекции, фестивал на френското кино и други Тази година фестивалът ще се открие с кино лентата „ МАЙКА ” на режисьора Зорница София, който е българското предложение за „ Оскар “.

Изображение: https://www.facebook.com/nasimo.org, iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР