Официално искане до общинската администрация да покаже колко са продадените

...
Официално искане до общинската администрация да покаже колко са продадените
Коментари Харесай

Портних пита кмета за колите в Морската и ще работи ли по промяна на ОУП

Официално искане до общинската администрация да покаже какъв брой са продадените общински терени през последните 10 годни ще насочи общинският консултант от ГЕРБ Иван Портних, научи Moreto.net.

Питането му е в отговор на клюки, че при неговото ръководство са продадени доста декари общинска земя. Бившият градоначалник акцентира, че при неговия мандат са спрени не едно или две планове за повдигане на високи здания. Той изрази безпокойство, че сега се цели реализирането на няколко плана, при които ще бъдат унищожени паркови зони. Той упрекна локалната администрация, че взе участие в обслужването на избрани частни стопански ползи.

Той даде образец с следващия трети план за градеж, който чака позволение на мястото на горичка в кв. „ Бриз “ зад паметника на Българо- руската дружба във Варна. Скоро Иван Портних насочи публичното внимание и към план за жилищно строителство на 70 дка в гора и край отводнителния канал в местността „ Карантината “, както и на стартирано строителство зад противозаконната плътна ограда по пътя за Златни пясъци.

Според Портних е извънредно време новият кмет да излезе с ясна и точна позиция за изброените строителни планове. Според някогашния градоначалник тематиката за колите в Морската градина би трябвало да излезе още веднъж на дневен ред, както и въпросът с измененията в Общ устройствен план.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР