Официално има обявена дата за началото на зимния сезон -

...
Официално има обявена дата за началото на зимния сезон -
Коментари Харесай

Министър Балтова: Активният зимен сезон ще започне в средата на декември

Официално има оповестена дата за началото на зимния сезон - 18 декември. Именно това ще е и началото на дейния зимен сезон. Най-същественото за всички заинтригувани страни в туризма е да бъде обезпечен спокоен зимен сезон. Това сподели министърът на турзима Стела Балтова пред.

Тя съобщи, че би трябвало да сме подготвени да бъдем здрави, тъй като две години живеем в едно безпрезцедентно време и ограниченията, които взимаме, са невиждани. Те касаят освен нашата страна, ами и целия свят.

" Миналата седмица имахме среща на министрите на туризма в границите на словенското председателство на Европейски Съюз, която безусловно предходния ден мина в онлайн формат, което значи, че обстановката в действителност не е спокойна ", разяснява министърът.

Разработени са инструкции за местата за настаняване, както и за заведенията, само че има и създаден протокол особено за зимните курорти по отношение на спазването на противоепидемичните ограничения.

" Имаме проект, който е признат още от юли. Имаше една заповед от предходната седмица, 23 ноември, с която 14 страни от Европейски Съюз бяха минали в алената зона. От 1 декември тази мярка отпада, тъй че тези жители ще могат да влизат у нас единствено със зелен документ, няма да се изисква в допълнение PCR тест ", съобщи Балтова.

Курортите все още са удовлетворени от поръчките и споделят, че в случай че най-малко 30% от тях се изпълнят, евентуално ще имаме един доста добър сезон.

Конкуренцията по никакъв начин няма да е дребна, защото предходната зима нашите хотели останаха отворени, само че тази година, още от септември, огромни дестинации като Италия, Франция и Австрия оповестиха, че ще отворят курортите си.

Балтова сподели, че следи договарянията за сформиране на кабинет в бранш " Туризъм " Не единствено концесионирането, има доста стратегически точки, които би трябвало да се решат в туризма. Споредз Балтова законът за концесионирането би трябвало да бъде тотално преразгледан

" Когато приказваме, че отпадат концесиите, би трябвало да кажем и кой ще ги ръководи тези плажове. Може да се реши, не знам тяхната визия каква е, само че могат да се дадат някои плажове на ръководство на общините. Считам, че има отговорност от страна на концесиорнерите и хотелиерите. В момента с министър Комитова обсъждаме въпроси във връзка с концесиитте на плаовете, за които мисля, че ще успеем да реализираме смяна ", добави Балтова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР