Официално е ясен съставът на новия служебен кабинет на .

...
Официално е ясен съставът на новия служебен кабинет на .
Коментари Харесай

Анализатори: Радев заби нож в гърба на БСП

 Официално е явен съставът на новия длъжностен кабинет на. Трима министри от досегашното държавно управление не са в него – предстоящо в новия състав не са и. Освен тях е заменен и служебният министър на превоза.

" Очевидно Петков и Василев вършат поръчка за нов план. Запазването на е изненада, тъй като в опазването на здравето има няколко висящи казуса, един от главните е ниският % имунизация ", разяснява политологът Христо Панчугов.

" Въпросът е за какво тези двама сполучливи министри се отдръпват - дали не е, тъй като единият има проблеми с конституционното право да бъде министър, а другият не е отдръпнат поради назначението на шефа на Национална агенция за приходите ", попита политическият PR и публицист Нидал Алгафари. 

Според него зад възможния предстоящ политически план на Петков и Василев стои президентът. Той заподозря, че двамата са употребявали последните 4 месеца, с цел да си създадат реклама на гърба на държавното управление. 

" Смятам, че този план беше умислен и квалифициран от Радев с концепцията те да оберат всички луфтове от градската десница, от БСП и от тези, които не излизат гласоподават. Колкото и да изяснява Радев, че харесва Българска социалистическа партия, той нямаше да направи това, с което ще отнеме гласове от левицата.

" Това е план на Радев, изигран по добър метод. Ще забележим дали ще създадат огромен взрив на идващите избори или ще сменят и Хаджигенов в бъдещото Народно заседание ", разяснява Алгафари.

Панчугов означи, че до момента Петков и Василев не са говорили за политика. 

" Интересно е да чуем къде ще стои в политическото пространство този план, да разберем нещо за политическите хрумвания на тези хора. Това доста наподобява на инженерен план, опит за вакуум, с който да се запълни луфта в политическото пространство и да обере гласове. Ако остане на това равнище, ще има ориста на всички предходни. Напомня за идването на царя ", съобщи политологът.

Той предвижда, че Радев е възнамерявал политическия план през последните три години и Василев и Петков са се оказали доста подобаващи за него. 

" Изборите бяха събрани 2 в 1. Това постанова политическите партии да имат ослепителен претендент, тези които нямат подобен – ще понесат вреди. Българското общество гласоподава за ярки персони ", добави Панчугов. 

Нидал Алгафари акцентира, че не е отказал да бъде претендент за президент, само че е сложил изискване, което наподобява невероятно.

" Стоянов сложи изискване – в случай че бъде обединител на цялото дясно пространство, би се кандидатирал. Много по-добър вид щеше да е, в случай че той беше повдигнат от " Демократична България ", подсилен от ГЕРБ и припознат от Движение за права и свободи. А сегашната обстановка - със спрягането на името му от ГЕРБ - това би било сложна борба ", съобщи пиарът. 

Той означи, че Радев е изиграл добре картите си с Българска социалистическа партия и най-после е забил нож в гърба на левицатa. 

" Да те извадят от там, където си, да те създадат президент и в един миг ти да започнеш да ги биеш, да ги удряш, до момента в който създадеш собствен план, който да удари тях, вместо да им помогне и да се стабилизират – това е нож в гърба. Радев изчерпа каквото можа от Българска социалистическа партия и и в този момент не са му нужни. Той в този момент е с доста по-голям рейтинг от тези, които го издигнаха. Вероятно на идните избори ще вземе гласове и от десните, и от левите, и от средата ", предвижда Алгафари.

Гостите припомниха, че при мощно и устойчиво Народно събрание ролята на президента и премиера не е толкоз огромна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР