Официално е – COVID-19 е по-смъртоносен от сезонния грип. До

...
Официално е – COVID-19 е по-смъртоносен от сезонния грип. До
Коментари Харесай

Официално е: COVID-19 не е „просто поредният грип“

Официално е – COVID-19 е по-смъртоносен от сезонния грип. До това умозаключение доближи проучване, ръководено от учени от Вашингтонския университет. То е проучило равнището на смъртност измежду хората в Съединени американски щати, инфектирани със SARS-CoV-2 – новият ковид, който провокира COVID-19.

Статистическият модел на учените, оповестен в Health Affairs, демонстрира, че равнището на смъртност при хората, показали признаци на COVID-19, е към 1.3 %. За съпоставяне – при сезонния грип тази стойност е 0.1 %.

„ COVID-19 е зараза, която е по-смъртоносна от грипа – с това изследване слагаме завършек на този спор “, разяснява Анирбан Басу, създател на изследването и професор по здравна стопанска система.

Изследователите са употребявали данни от COVID-19 платформата на UW Choice Institute School of Pharmacy. Тя следи броя на инфекциите и смъртните случаи в страната за хора, показали признаци. От окръзите с най-вече данни (116 в 33 щата) крайната получена стойност е 1.3 %. В взаимозависимост от съответния окръг тя варира от 0.5 до 3.6 %.

Въпреки че е значимо да отбележим, че постоянно хора с COVID-19 имат минимални или никакви признаци, статистиката въпреки всичко е страховита.

Според консервативните прогнози до края на годината близо 20 % от популацията в Съединени американски щати ще се болести с COVID-19. Това значи, че броят на смъртните случаи ще доближи стойности сред 350 000 и 1,2 млн. Изследователите обаче прибавят, че тези прогнози могат да се трансформират във всеки един стадий според от реакцията на здравните управляващи в страната към рецесията.

Това не е първото изследване, което заключва, че COVID-19 не е просто „ следващият грип “. Миналата седмица публикация, оповестена в JAMA Internal Medicine, демонстрира, че новият ковид провокира 20 пъти повече смъртни случаи на седмица, в сравнение с сезонният грип (дори и в най-смъртоносните седмици от сезона на инфлуенцата).

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР