Официалният вносител на Volkswagen в България- Порше БГ, представи в

...
Официалният вносител на Volkswagen в България- Порше БГ, представи в
Коментари Харесай

Изцяло новото Taigo и ID.4 GTX: Двойна премиера от Volkswagen за България

Официалният вносител на Volkswagen в България- Порше БГ, показа в страната ни премиерно две нови пазарни предложения- спортната версия GTX на 100% електрическия ID.4 и напълно новото и първо в историята на марката SUV купе- Taigo.

"Порше България ще продължи сполучливия път, по който върви през последните 10 години ", разяснява по време на събитието Марио Де Мартино, един от двамата нови шефове на Порше БГ. "През 2021 година имаше възходи и спадове, разтърсени от Covid. Година, която порази цялата автомобилна промишленост с индустриални неналичия ", споделя Флориан Пупетер, шеф на компанията. "Знаем, че тези дефицити са провокирани основно от неналичието на полупроводници, само че с помощта на нащите екипи за реагиране в рецесии във Volkswagen Group, със лични екипи за организация на производството на полупроводници за нашите снабдители, и с помощта на отличното ръководство на локално равнище, в лицето на Нестор (Нестор Несторов) и неговият доста стимулиран екип, които са обезпечили ново произвеждане за България, ние се оправяме с тази обстановка доста сполучливо ".



Volkswagen Taigo предлага всички познати и харесвани от европейските консуматори параметри на SUV колите, само че този път те идват с типичното за Coupe моделите скосяване на задната част на структурата.

, което е дълго 4.26 метра и създадено въз основата на модулната пратформа MQB на VW Group, дебютира с напълно диодно осъществяване на предните си светлини, цифров кокпит и последно потомство на инфо-развлекателната и информационна бордова система даже в базовата си версия.

Всеки един от представителите на Volkswagen Taigo също по този начин идва с богат набор системи за дейна сигурност и асистиране на ръководството, включително Front Assist с функционалност за автоматизирано задействане на спирачната система при положение на заплаха от удар и Lane Assist за предизвестие при несъзнателно секване на осевата линия, а като спомагателна екепировка е налична системата IQ.DRIVE Travel Assist, която дава обещание полуавтономно ръководство със скорост на придвижване от до 210 км/ч.



ID.4 GTX е първият модел на Volkswagen, основан на модулната и особено създадена за електрически автомобили модулна платфорна MEB, който разполага с два електромотора и система за задвижване на четирите колела, и се отличава с по-атрактивен дизайн, и нови дизайн детайли.

получава по един електромотор за предните и задните си колела, общата мощ на които е 299 конски сили. В резултат на консолидираното на това софтуерно решение, електрическият автомобил се оправя с надолнище от 37.5%, може да се форсира от 0 до 60 км/ч за 3.2 секунди и от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди. Максималната му скорост на придвижване е електронно лимитирана на 180 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР