Официалният тенис сезон вече приключи, но това далеч не означава,

...
Официалният тенис сезон вече приключи, но това далеч не означава,
Коментари Харесай

Сабаленка за WTL: Имаме страхотен отбор с Григор и Джокович; дано Новак свърши всичко

Официалният тенис сезон към този момент завърши, само че това надалеч не значи, че до края на актуалната календарна година няма да можем да следим най-хубавите играчи в света в деяние, защото ни следва серия от демонстративни съревнования, една от които е World Tennis League. Турнирът ще се организира в Дубай сред 19 и 24 декември и ще събере на едно място 18 от топ тенисистите при мъжете и при дамите.

Участниците са 18 и ще бъдат разграничени в четири тима, които ще играят между тях по системата " всеки против всеки ". Тимовете са формирани от по 4 или 5 души, като конфликтите сред тях ще се състоят от три обособени срещи - един мъжки сингъл, един женски сингъл и мач на смесени двойки. Финалът ще опълчи двата тима, които са с най-хубави индикатори в хода на надпреварата. 

Сред участниците в конкуренцията е и първата ни ракета Григор Димитров, който попадна в отбор The Falcons, където негови съотборници ще бъдат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. Програмата за провеждането на дуелите към този момент бе оповестена, като съгласно нея българинът ще играе само на смесени двойки - два пъти дружно с Бадоса и един път един до друг със Сабаленка.

Двете състезателки към този момент наподобяват изцяло подготвени за идното съревнование, което пролича от фотографията на чата посред им, която Сабаленка разгласява по-рано през днешния ден. Там тенисистките разискват тактиката си за отборната конкуренция, шегувайки се, че разчитат на своите съотборници Димитров и Джокович да ги изведат до крайната победа.

Сабаленка: Имаме доста мощен тим!

Бадоса: Отборът ни е страховит - Григор и Новак! И несъмнено, най-хубавата... ти! Нямам самообладание!

Сабаленка: Най-добрият е Новак. Надявам се, че той ще свърши всичко и ние с теб ще си почиваме.

Бадоса: Напълно съм съгласна!

Aryna Sabalenka and Paula Badosa are ready to team up for the World Tennis League, hoping Novak Djokovic will do a good job too
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР