Официалният сайт на АТР отличи Григор Димитров сред най-прогресиращите тенисисти

...
Официалният сайт на АТР отличи Григор Димитров сред най-прогресиращите тенисисти
Коментари Харесай

АТР отличи Григор Димитров сред най-прогресиращите в ранглистата

Официалният уебсайт на АТР отличи Григор Димитров измежду най-прогресиращите тенисисти в международната класация за тази седмица. Топ ракетата ни се изкачи с три позиции от 28-ма до 25-а, откакто стигна полуфиналите на шампионата от категория АТР 500 в Ротердам.

“Българинът победи Аслан Карацев и петия подложен Хуберт Хуркач в Ротердам, преди да завоюва един от мачболите на сезона досега против Алекс де Минор в трагичен четвъртфинал. Независимо че отстъпи на полуфиналите на Даниил Медведев, Димитров се изкачва с три места до 25-тото ”, написа в уеб страницата на АТР.

Самият Медведев също се изкачва с три позиции и се завърща в топ 10, като към този момент е осми. Яник Синер е третият състезател, който се облагодетелства в ранглистата поради положителните си изяви в Ротердам - той към този момент е номер 12 (прогрес с две места), откакто отстрани Стефанос Циципас и Стан Вавринка, преди да загуби финала от Медведев.

Четвъртият от полуфиналистите в Ротердам - нидерландецът с “уайлд кард ” Талон Грийскоор - за първи път в кариерата си се добра до топ 40. От 61-ви той се изстреля с цели 21 места, като заслужи класирането си за предпоследната фаза след триумф над Александър Зверев.
 Прогрес за Григор Димитров в международната класация след полуфинала в Ротердам Прогрес за Григор Димитров в международната класация след полуфинала в Ротердам
С първия си полуфинал за сезона в Делрей Бийч Макендзи Макдоналд, който отстрани Рафаел Надал на Australian Open, се изкачва със седем места до 49-тото. Бернабе Сапата Мирайес - полуфиналист в Буенос Айрес - към този момент е 63-ти след скок от 11 позиции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР