Официалният сайт на АТР определи двубой на Григор Димитров за

...
Официалният сайт на АТР определи двубой на Григор Димитров за
Коментари Харесай

Мач на Григор Димитров определен за номер 2 на 2017 година

Официалният уебсайт на АТР дефинира дуел на Григор Димитров за втория най-хубав през 2017 година, изоставащ само от борбата сред Роджър Федерер и Ник Кирьос на полуфиналите в тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Маями, който швейцарският маестро след това завоюва.

Въпреки спиращите дъха борби с Рафаел Надал на Григор през 2017-а, както и фактът, че мачовете му с Давид Гофен предизвикаха отново АТР да дефинира съперничеството им като едно от най-вълнуващите през сезона, различен дуел е попаднал в номер 2 на класацията.

Concluding our best of rivalries series, it's @GrigorDimitrov vs. @David__Goffin, who clashed five times and left their mark in 2017.

https://t.co/yf6rdQemUb pic.twitter.com/fLq140uATF
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) December 1, 2017
Става въпрос за едно от мъчителните провали на Димитров през 2017-а - от Доминик Тийм в трети кръг на “Мастърс”-а в Мадрид с 4:6, 6:4, 7:6(9) за 2 часа и 34 минути. Вероятно почитателите помнят, че хасковлията имаше пет мачбола, само че не можа да ги материализира и в последна сметка отстъпи на австриеца, който пък играеше на най-силната си настилка. В интерес на истината, нещата се обърнаха на 180 градуса на Финалите на АТР в Лондон, когато към този момент Григор завоюва в три сета против този съперник на бързите кортове в британската столица.



“Този мач беше и трагичен, и зрелищен. Особено тайбрека в последния сет, за който публиката последователно ставаше от ден на ден и повече въодушевена. Тийм стоеше надалеч зад главната линия, съвсем на равнището на лайнсмените, с което пък даде контрола върху главната линия на Димитров. При 6-3 в интерес на българина Тийм остана убеден в себе си и сподели за какво е една от водещите фигури на тази настилка през последните две години.

Димитров сервираше за мача при 6-5, само че прати форхенд в навън, след което се стигна до поврат и 6-7. Хасковлията избави един мачбол за 8-8, само че след това отстъпи в извънредно оспорван двубой - 112:111 за австриеца общо точки в мача, като Димитров бе спечелил 18 от 21 на мрежата. Австриецът продължи и игра за първи път на “Мастърс” край, в който отстъпи на Рафаел Надал”, написа в уеб страницата на АТР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР