Официалният превод от испански на материалите по делото Барселонагейт, получени

...
Официалният превод от испански на материалите по делото Барселонагейт, получени
Коментари Харесай

Преводът на испанските материали за Барселонагейт се проточва вече трета седмица

Официалният превод от испански на материалите по делото " Барселонагейт ", получени от Испания на 14 февруари, още не е подготвен.

Това съобщи пред " Сега " представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

В средата на февруари спецпрокуратурата разгласи, че е получила 219 страници материали по прословутото дело, само че следва формалният им превод на български език, тъй че да могат да бъдат приобщени към материалите по делото за пране на пари, в което е забъркано и името на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преводът е характерен, защото става дума за текст цялостен с юридически термини.

Освен това преводачът е върл и носи наказателна отговорност за наличието му.

Прокуратурата в това време е направила всекидневен превод и е осведомена с информацията, само че чака и формалния превод, както изисква Наказателно-процесуален кодекс.

За въпросните 219 страници се разбра незабавно откакто Министерство на вътрешните работи получи материал от испанската полиция. Тогава прокуратурата разгласи, че е подготвена с 90% от следствието.

Заключенията на испанските управляващи, изпратена на Министерство на вътрешните работи в края на януари, са, че има доказателства, от които може да се допусна, че в тази ситуация " Барселонагейт " са изпрани над 5 млн. евро:

" Има доказателства за голям брой знаци, свързани с корпоративни транзакции, които са свързани и могат да конституират хипотетично закононарушение интернационално пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро ", се споделя в документа, с който " Сега " разполага.

Справката, получена от Министерство на вътрешните работи, се базира на първо място на жалбата, с която е почнало следствието в Испания. В нея обаче е посочено, че съгласно управляващите в Испания " подадената в жалбата информация е вярна ".

" Според открити източници, чиято информация се съдържа в жалбата, се допуска, че средствата може да са свързани с недекларирани такива от висши чиновници на българското държавно управление, в това число на министър-председателя Бойко Борисов ", написа още в материалите, пратени от Испания по линия на Интерпол.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР