Официалният представител на Военноморските сили (ВМС) на Украйна Дмитрий Плетенчук

...
Официалният представител на Военноморските сили (ВМС) на Украйна Дмитрий Плетенчук
Коментари Харесай

Украйна е убедена, че е подготвена по-добре за зимата

Официалният представител на Военноморските сили (ВМС) на Украйна Дмитрий Плетенчук съобщи в коментар за украински медии, че тази зима ще бъде по-лека за Украйна от предходната , цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

Според него Украйна се е подготвила, като взима поради миналогодишния опит, а Русия към този момент не разполага с ресурсите, които имаше през първата година от войната .

За втората военна зима са готови освен другите инфраструктури, като енергетиката, превоза и други, само че и националната система за реагиране на закани, сподели Плетенчук.

" Затова тази зима би трябвало да е по-лека за нас от предходната. Но не би трябвало да се отпускате, не би трябвало да пренебрегвате предизвестията за въздушно нахлуване. Ракетната заплаха е сериозна. А в случай че приказваме за ракети " Калибър ", то руснаците имат пропуск в логистиката. Те предислоцираха корабите в Новоросийск, само че ракетите останаха в Севастопол ", сподели представител на Военноморски сили на Украйна.

Много анализатори,, означават, че Русия не е изстрелвала крилати ракети по украински градове от няколко седмици. Предполага се, че ги натрупа за още по-мощни офанзиви против украинската енергийна инфраструктура през зимните месеци , в сравнение с предходната зима.

Освен това украинските управляващи признаха, че не цялата разрушена енергийна инфраструктура е възобновена от предходната зима.
 Зеленски: С настъпването на зимата Русия ще удря по-мощно против Украйна
Зеленски: С настъпването на зимата Русия ще удря по-мощно против Украйна

Киева обаче вземал ответни мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР