Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в неделя

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в неделя
Коментари Харесай

Захарова отговори на Шапс: Лондон да гледа собствените си дела

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в неделя отговори на английското министър на защитата Грант Шапс  относно рецензиите му към президентските избори в Руската федерация, оповестява ТАСС. 

Тя прикани да гледа вътрешните си работи и акцентира, че Русия не е откраднала нищо от Запада, просто не е раздала нищо свое.

Така дипломатът разяснява изказванията на Шапс, че Западът няма да разреши на Русия да " открадне Украйна ".

" Не сме откраднали нищо от тях. Не им дадохме това, което имахме. Затова са гневни. Свикнали сме да лишаваме всичко от всички с правото на " изключителност ". Между другото, какво е не е наред с принцесата на Уелс Кейт Мидълтън? Намерихте ли го? Вижте, Шапс ", - написа Захарова в своя канал в Telegram.
 Грант Шапс не пътувал до Одеса, били разкрити проектите му
Грант Шапс не пътувал до Одеса, били разкрити проектите му

Това е станало ден след визитата на гръцкия министър председател там

Припомняме, че по-рано стана ясно, че поради съображения за сигурност, английският министър на защитата Грант Шапс е бил заставен да анулира пътуването си до Южна Украйна предходната седмица. Решението бе взето след предизвестие от английските разследващи служби, че проектите за визитата на английската делегация са станали известни на Русия.

По информация на вестник " Сънди таймс ", Шапс решил да не посещава Одеса след съветския ракетен удар по града, украинският президент Володимир Зеленски и гръцкият министър председател Кириякос Мицотакис. Според украинските управляващи при офанзивата са починали петима души.

, само че пътуването му до Одеса бе анулирано единствено часове преди заминаването, откакто разузнаването предизвестило за опасността. Отчетени са били съответни разследващи данни, показващи, че Кремъл знае за проектите на английската делегация.

В резултат на увеличаващата се опасност, степента на заплаха за министъра беше нараснала от забележителна на сериозна. Самият Шапс разяснява, че съветската експанзия не е сложила под въпрос единствено неговата сигурност, само че и сигурността на западни водачи, като Зеленски и Мицотакис, които бяха на място по време на ракетния удар.

В формален коментар, представител на английското министерство на защитата удостовери, че пътуването на Шапс до Одеса е било анулирано заради съображения за сигурност. Отбелязано е, че Обединеното кралство продължава да поддържа Украйна в лицето на експанзията на Русия

Англия заяви, че употребен от Шапс. Това се е случило по време на пътешестване на министъра от Полша назад към Обединеното кралство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР