Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова препоръча на

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова препоръча на
Коментари Харесай

Захарова: САЩ да потърсят помощ за намирането на БЛА от украински водолази

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова предложи на Съединени американски щати да потърсят помощ за намирането на дрон, паднал в Черно море, от украинска компания, която съгласно западни медии може да е забъркана в детонациите в „ Северен поток ”.

Така тя разяснява думите на координатора по стратегическите връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, че не е сигурен в способността да вдигне останките от дрона, защото те са надълбоко на дъното.

„ Джон, вземи телефонния номер на The New York Times на частна украинска компания, която съгласно американската агитация е взривила тръбопроводите „ Северен поток “ доста, доста надълбоко в Балтийско море. Според вашите вестници това са експерти по дълбоки полети “, написа дипломатът в канала си в Telegram.

Според съветското министерство на защитата средствата за ръководство на съветските въздушно-космически сили са записали полет на американски дрон MQ-9 в региона на полуостров Крим във вторник сутринта. Както прецизираха от ведомството, полетът е осъществен с изключени транспондери „ в нарушаване на границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушното пространство, открит за осъществяване на специфична военна интервенция, предоставени на всички консуматори на интернационалното въздушно пространство и оповестени в сходство с интернационалните стандарти. "

Руското министерство на защитата добави, че дронът вследствие на внезапно маневриране е влезнал в неконтролиран полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина. Руските изтребители не са употребявали бордово оръжие, не са влизали в контакт с безпилотен летателен уред и са се завърнали наред на летището за базиране, прецизират от военното ведомство.

Според Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати един от двата съветски самолета Су-27 е блъснал перката на американски дрон, което е довело до рухването му във водите на Черно море. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил осведомен за случая, съветският дипломат във Вашингтон е бил извикан в Държавния департамент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР