Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова излезе с

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова излезе с
Коментари Харесай

Мария Захарова: Премахването на Паметника на съветската армия е дива инициатива

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова излезе с неоправдателна позиция по отношение на на Столичния общински съвет за премахването на Паметника на руската войска от Княжеската градина.

„ На 9 март т. година законодателното заседание на София взе решение за разглобяване на паметника на Съветската войска, който се намира в центъра на българската столица. На кмета на града е предоставено да сезира регионалния шеф на София с предложение паметникът да бъде изместен на друго място. Известно е, че тази дива самодейност идва от евроатлантистите, контролиращи столичния внушителен орга н “, се споделя в информацията, публикувана от съветското посолство в София.

Захарова съзира връзка сред демонтирането на монумента и идните парламентарни избори на 2 април, както и с „ желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да показват способността си деликатно да улавят и неотложно да извършват упованията на западните си сътрудници, които оказват значително въздействие върху вътрешнополитическите процеси в страната “.

„ Сега в политическа „ разменна монета “ се трансформират паметниците на тези, които освобождаваха България “, твърди Захарова, като показва още, че „ не следим политическа воля да се каже „ надалеч ръцете “ от паметниците на тези, които направиха вероятен живота на сегашните генерации. Не става дума, дали този живот е удобен, състоятелен, сполучлив – въпросът не е в това. Става дума за самото битие на поколенията “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР