Официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант

...
Официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Руското МО съобщава за огромни загуби на ВСУ в Донецко направление

Официалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви, че общите загуби на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецкото направление възлизат на над 480 военнослужещи и наемници, цитира ТАСС.

" В региона на село Белогоровка в Луганската национална република е погубен склад за артилерийски муниции на 54-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна. Над 480 украински военнослужещи и задгранични наемници, 12 бойни бронирани машини, 30 автомобила, гаубица Д-20, както и самоходна артилерийска установка " Гвоздика “, бяха унищожени ", съобщи ген. Конашенков.

По данни на Министерството на защитата на Руската федерация при удара по ешелона в Краматорск са унищожени до 200 тона муниции на въоръжените сили на Украйна.

Руското министерството на защитата оповестява, че съветските системи за противовъздушна защита са прехванали за денонощие седем реактивни системи за залпов огън HIMARS и " Ураган " и четири БЛА.

" Руските войски са унищожили повече от 30 бойци и гаубици " Мста-Б " и Д-30 от Въоръжените сили на Украйна в Южно-Донецко и Запорожко направление ", заяви генерал-лейтенант Игор Конашенков.

" В резултат на ракетен удар от въоръжените сили на Русия по 24-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна и отряд на силите за специфични интервенции на въоръжените сили на Украйна в ДНР са убити повече от 200 военнослужещи, оповестиха от МО на Русия ".

Общите загуби на въоръжените сили на Украйна в донецкото направление възлизат на над 480 военнослужещи и наемници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР