Официалните групи на поддръжниците на Марсилия призоваха всички фенове да

...
Официалните групи на поддръжниците на Марсилия призоваха всички фенове да
Коментари Харесай

Фенове на Марсилия призоваха за бойкот срещу клуба

Официалните групи на поддръжниците на Марсилия приканиха всички почитатели да бойкотират мърчъндайзинг-продуктите на клуба, откакто бордът заплаши да приключи съглашението за сезонни билети на преференциални цени.

Марсилия се реши на тази стъпка с премахването на преференциите, откакто някои фенгрупи нахлуха на подготвителната база, недоволни от резултатите, трошиха имущество и даже удариха един от играчите. За да върнат жеста на управлението, фенклубовете взеха решение да задълбочат дълбоката вътрешноклубна рецесия и да спрат да вкарват своите пари в магазините. До момента преференцията означаваше, че последовател на отбора може да си вземе сезонен билет за 200 евро.

" Молим всички, които обичат клуба, да се включат в тази борба, като спрат да следват сметките на Марсилия в обществените мрежи, които са толкоз значими за нашия Борд. Също по този начин призоваваме хората да бойкотират формалните артикули на Марсилия от магазините из града и района ", се споделя в обединена позиция, подписана от шест фенклуба на южняците. Писмото беше изпратено до членовете на фенклубовете и фракциите, самостоятелните почитатели и до Борда, който пък в опит да откри помиряване с последователите си започва консултативна акция за ентусиастите, наречена " АгораОМ ".
Ако конвенцията бъде анулирана, клубът ще може свободно да продава абонаментни билети непременно, която сметне за добре, само че това ще се окаже мъчно и тежко за осъществяване от елементарните почитатели, а нищо чудно да повлияе и на посещаемостта на “Велодром”. Членовете на агитките и ултрас-групите имат към една четвърт от всичките 33 000 сезонни билета.
Marseille's Head of Business accuses fan groups of failing to do enough to prevent training ground centre attack earlier this month, triggers mass unfollowing of the club's social media accounts.
— Get French Football News (@GFFN) Напрежението сред почитателите и президента Жак-Анри Ейро скочи до небето, като съгласно тях той ръководи клуба по-скоро като компания, в сравнение с като футболен клуб. В цялата тази препирня кметът на града Беноа Паян изрично е на страната на последователите и поддържа тяхното писмо, до момента в който разкритикува клубната политика и неналичието на титли от много време. " Привържениците са душата на клуба ", написа Паян профила си в обществената мрежа в Twitter. " Това публично уведомление от борда е неясно. Не може десетки хиляди лоялни жители и почитатели да заплащат за дейностите на няколко лица, които към този момент са били изправени пред съда поради престъпните си дейности въз основата. Писах на Жак-Анри Ейро, с цел да го помоля да успокои нещата ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР