Официалните геймърски тестове на процесора Core i9-9900K, направени от компанията

...
Официалните геймърски тестове на процесора Core i9-9900K, направени от компанията
Коментари Харесай

AMD Ryzen 7 2700X с по-добри резултати в новите геймърски тестове на Intel

Официалните геймърски проби на процесора Core i9-9900K, направени от компанията Principled Technologies по поръчка на Intel, преди няколко дни подвигнаха доста звук. Причината е, че измерването на бързодействието на Core i9-9900K бе направено при идеалните за този процесор условия. Докато неговият основен съперник AMD Ryzen 7 2700X работи с половината си дейни ядра при не оптимална RAM настройка.

Хардуерните почитатели упрекнаха Intel в манипулиране на резултатите от тестванията за конкурентният чип да се показа в неприятна светлина. Това накара процесорният колос да изиска от Principled Technologies нови геймърски бенчмаркове, в които процесорите на AMD Ryzen се тестват в режим Game Mode и Creator Mode с друга настройка на ядрата. Преди това тестванията бяха направени единствено в първия режим, при който е деен единствено единият 4-ядрен CCX модул на процесора Ryzen 7 2700X.



Intel Core i9-9900K си остава един от най-хубавите процесори за игри, само че разликата с AMD Ryzen 7 2700X е доста по-малка – 12,3%.



Изоставането на AMD Ryzen 7 2700X от Intel Core i9-9900K може още да се понижи посредством слагането на две бързи RAM плочки с ниски таймиинги. По този метод ще се увеличи пропускателната дарба както на оперативната памет, по този начин и на шината Infinity Fabric, свързваща 4-ядрените модули в процесорите Ryzen.



Новите игрови проби на процесорите на Intel и AMD могат да бъдат прегледани в детайли в уеб страницата на Principled Technologies. Разликата в бързодействието на двата чипа е значима от позиция цената на процесорите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР